logo
 

 

 
 

 

 

Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοφωνίας Αθήνα 9,84 FM Stereo
Διεύθυνση: Πειραιώς 100, 118 54 Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3411610
Φαξ: 210 3463981
E-mail: athina984fm@athina984fm.gr

 

Ο Αθήνα 9.84 είναι «ο σταθμός της πόλης»

Ο δημοτικός ραδιοσταθμός της Αθήνας, πέρασε σε μία καινούρια φάση της ιστορίας του. Από τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011 βγήκε στον αέρα όχι απλώς το ανανεωμένο πρόγραμμα του ΑΘΗΝΑ 9.84 αλλά μια διαφορετική αντίληψη για το ραδιόφωνο. Μια διαφορετική αντίληψη για την ενημέρωση και την ψυχαγωγία που θέλουμε να παρέχει στους ακροατές ένα πραγματικό ραδιόφωνο της πόλης.

Ο ΑΘΗΝΑ9.84 ενισχύει ακόμη περισσότερο την παρουσία του στην πόλη, στους δρόμους και τους μεγάλους οδικούς άξονες, στις πλατείες και τα στέκια, τους συναυλιακούς χώρους, τα θέατρα και τις αίθουσες, εκεί όπου ζει η πόλη, εκεί όπου συμβαίνει ό,τι επηρεάζει την καθημερινότητά μας: Κάθε ώρα οι ρεπόρτερ του 9.84 μεταφέρουν στον ακροατή αυτό που συμβαίνει από εκεί που συμβαίνει. Από την κίνηση στους δρόμους μέχρι τις μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Αναλύει και ερμηνεύει την κοινωνία που αλλάζει μέσα από δημοσιογραφικές έρευνες για την οικονομία, την παιδεία, την υγεία, την οικογένεια, τον πολιτισμό και το περιβάλλον.

Εστιάζει με ειδικές εκπομπές αλλά και συνεχή δημοσιογραφική κάλυψη στις οικονομικές εξελίξεις, στη χρηστική πλευρά των οικονομικών θεμάτων και αναδεικνύει τη νέα επιχειρηματικότητα και τις ευκαιρίες για ανάπτυξη.

Εντείνει την ειδησεογραφική του κάλυψη στα διεθνή θέματα, στο σύγχρονο περιβάλλον που διαμορφώνεται μέσω του Ίντερνετ, στα social media, τα blog και στις πολιτιστικές δραστηριότητες στην πόλη.

Ενημερώνει τους ακροατές για τα σημαντικά πολιτικά γεγονότα με ψυχραιμία και πολυφωνία, εμβαθύνοντας στον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν τους νέους, τους εργαζόμενους και την οικογένεια.

Ενισχύει το κύρος και τη σοβαρότητά του στην πληροφόρηση και την ανάλυση φιλοξενώντας στο πρόγραμμά του σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της παιδείας και του πολιτισμού. Στρέφει το βλέμμα του στον κόσμο με αποκλειστικές συνεντεύξεις από ονόματα διεθνούς κύρους.

Εμπλουτίζει το πρόγραμμά του με τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα, με τις δημιουργίες Ελλήνων και ξένων μουσικών της νεώτερης γενιάς αλλά και με σταθερές αναφορές στα σημαντικά
τραγούδια περασμένων δεκαετιών. Η έμφαση είναι στον φυσικό, ακουστικό ήχο, στις εξερευνήσεις και τους πειραματισμούς με τις μουσικές του κόσμου, στις μουσικές προσμίξεις και σε ό,τι διαμορφώνει αισθητικά το ηχητικό τοπίο μιας σύγχρονης πόλης –είτε αυτή είναι η Αθήνα είτε το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη. Στο μουσικό πρόγραμμα του ΑΘΗΝΑ 9.84 οι παραγωγοί έχουν ειδικό ρόλο: να αναδείξουν μέσω της μουσικής αυτό που συμβαίνει γύρω
μας και να αφηγηθούν με τραγούδια τις ιστορίες αυτού του πλανήτη και των ανθρώπων του.


Τα Σαββατοκύριακα, ο ΑΘΗΝΑ 9.84 ακούει κλασική μουσική με την πιο ιστορική εκπομπή του είδους στο ελληνικό ραδιόφωνο, μπαίνει στο μυαλό της πόλης μεταφέροντας τις συζητήσεις και τους προβληματισμούς από τον χώρο της διανόησης, παραχωρεί τη συχνότητά του σε σημαντικούς εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής διανόησης για να κάνουν τη δική τους εκπομπή, ανοίγει το μικρόφωνο στους πιο ενδιαφέροντες bloggers, στους πραγματικούς φοιτητές και τους μαθητές της Αθήνας, στους ειδήμονες της νέας τεχνολογίας και προτείνει και σχολιάζει καθημερινά τις πιο ενδιαφέρουσες δράσεις στην πόλη και τις πιο σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις.


Το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης αποτελείται από τους κάτωθι:

Πρόεδρος: Δήμητρα Σιδερή
Αντιπρόεδρος: Κυριακίδης Μιχάλης

 

Τακτικά Μέλη:

Αχιλλέας Μητσός

Κώστας Κούρκουλος

Ρούλα Γεωργακοπούλου

Μελίνα Δασκαλάκη

Βασίλης Καραμητσάνης

Βάλια-Βασιλική Δημοπούλου

Νίκη Αραμπατζή

Λάμπρου Στέλιος

Ελευθερία ΚουμάντουΑναπληρωματικά Μέλη:

Πέτρος Μάρκαρης

Αλέξανδρος Μοντιάνο

Γιάννης Χριστοφορίδης

Μυρσίνη Λιοναράκη

Μαριλένα Πολιτοπούλου

Μαρικαίτη Πολιτοπούλου

Μαργαρίτα Παναγιωτοπούλου

Διονύσης Δεσύλλας

Παναγιώτα Αγγελοπούλου

Παρασκευή Παναγή

Χρήστος Καπούτσης

 

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.