EKTHEMA MESA STO NERO

Το «Παιδικό Μουσείο της Αθήνας» θα παραμείνει κλειστό για το κοινό από τις 17 Ιουλίου 2017.

«Όλοι μαζί στο τραπέζι» το Σάββατο 20 Μαΐου 2017

«Χτίζουμε και Δημιουργούμε το νέο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας» στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών

Εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες 8 Απριλίου – 16 Ιουλίου 2017

Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (ΕΠΜ) προσκαλούν τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς στην πρώτη περίοδο γνωριμίας με τον νέο χώρο, όπου θα στεγαστεί το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών, στην οδό Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19.

Από το Σάββατο 8 Απριλίου και για 14 εβδομάδες, παράλληλα με την έκθεση της DOCUMENTA 14, θα δοθεί η ευκαιρία σε όλους να συμβάλλουν, μέσα από ειδικές δράσεις και προγράμματα, στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού του νέου Μουσείου, πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της κατασκευής.  Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν ελεύθερα και να παίξουν σε έναν χώρο σύγχρονο, με την υπογραφή του αρχιτέκτονα Ιωάννη Δεσποτόπουλου, να συνεργαστούν, να αλληλεπιδράσουν και να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα, μαθαίνοντας τις βασικές λειτουργίες ενός Παιδικού Μουσείου.

 

Από τις 8 Απριλίου έως τις 16 Ιουλίου, Μικροί και Μεγάλοι θα μπορούν:

  • να δημιουργήσουν το δικό τους έκθεμα, χρησιμοποιώντας συλλογές και υλικά ανακύκλωσης
  • να παίξουν με σαπούνι και νερό στο έκθεμα «Φυσαλίδες»
  • να εξελίξουν το έκθεμα «Οι Έτσι και οι Αλλιώς»
  • να διαμορφώσουν τον νέο Παιχνιδότοπο (για οικογένειες με παιδιά 0 έως 3 ετών)
  • να περιηγηθούν στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών και να ανακαλύψουν τα μυστικά του.

 

 
Ημέρες & ώρες λειτουργίας:

Τετάρτη 11:00 – 19:00

Πέμπτη - Κυριακή 11:00 – 15:00

Είσοδος:

Η είσοδος στο μουσείο είναι ελεύθερη.

Διεύθυνση:  Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα
Πρόσβαση: Γραμμή Μετρό 3: Ευαγγελισμός
Tηλ.:   210 3312995-6
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: www.hcm.gr
Facebook: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ/HELLENIC CHILDREN’S MUSEUM

                                           

Αυτό το διάστημα των 14 εβδομάδων, η διεπιστημονική ομάδα του ΕΠΜ θα συλλέξει στοιχεία από τους επισκέπτες όλων των ηλικιών, ώστε να αξιολογήσει, να εμπλουτίσει και να ολοκληρώσει τη μουσειολογική μελέτη, εφαρμόζοντας την αρχή ότι το Παιδικό Μουσείο υπάρχει για να βοηθά όλα τα παιδιά να κατανοούν και να χαίρονται τον κόσμο μέσα στον οποίο ζουν.

Παράλληλα, θα λειτουργεί η ειδική πλατφόρμα crowd funding «Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας – προσβάσιμο σε όλους» δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν, σε όποιο σημείο της Ελλάδας και εάν βρίσκονται.

Με τη συμμετοχή όλων, τα έργα και οι κατασκευές θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2017 ώστε  το νέο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας να ανοίξει στην πλήρη του μορφή.


Το Παιδικό  Μουσείο της Αθήνας, αποτέλεσμα της καινοτόμου συνεργασίας του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, εγκαινιάστηκε το 1994, στο κτίριο της οδού Κυδαθηναίων 14 στην Πλάκα.

Μετά από 22 χρόνια λειτουργίας στην Πλάκα, έχοντας φιλοξενήσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες, αλλάζει γειτονιά και αναπτύσσεται στον χώρο του εμβληματικού κτιρίου του Ωδείου Αθηνών.

Το Παιδικό Μουσείο αποτελεί μία από τις πρώτες μουσειακές εμπειρίες των παιδιών και όσων πρωτομαθαίνουν. Κάθε παιδί, γονιός, εκπαιδευτικός ή άλλος επισκέπτης μπορεί να συμβάλλει με ιδέες και απόψεις για την ανάπτυξή του. 

Ευχαριστούμε όλους τους Δωρητές και Χορηγούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου που υποστηρίζουν το έργο μας από το 1987.

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.