PHOTO-2020-10-11-13-32-46(2)

Η  προσπάθεια  του Δήμου Αθηναίων να γίνεται κάθε μέρα που περνά  η πόλη πιο καθαρή  και όσο το δυνατόν πιο ασφαλής υγειονομικά, δεν σταματά ούτε στιγμή.  Με τις συντονισμένες επιχειρήσεις καθαριότητας και απολύμανσης που πραγματοποιούν οι άνθρωποι  της Διεύθυνσης Καθαριότητας σε καθημερινή βάση, ώστε οι πολίτες να την απολαμβάνουν καθαρή και περιποιημένη.

Οι Κυριακάτικες  δράσεις καθαριότητας, οι οποίες ξεκίνησαν στις αρχές  της χρονιάς και συνεχίζουν να υλοποιούνται ακατάπαυστα με το ίδιο μεράκι και την ίδια όρεξη, έχουν συμβάλλει σημαντικά στη μεγάλη προσπάθεια  να ανακτήσει η πρωτεύουσα ξανά την λάμψη της.

Aπό νωρίς το πρωί της Κυριακής 11/10, πάνω από 20 εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Απολύμανσης «απλώθηκαν» στο Θησείο και τα Άνω Πετράλωνα ,στην 3η Δημοτική Κοινότητα, και με την συνδρομή 20 οχημάτων (μικρών, μεσαίων και  μεγάλων ) «σάρωσαν» την περιοχή αλλάζοντας σημαντικά την εικόνα της.

Δρόμοι που τις καθημερινές δεν μπορούν να καθαριστούν επαρκώς λόγω της αυξημένης κυκλοφοριακής επιβάρυνσης, πεζοδρόμια και πολυσύχναστοι πεζόδρομοι σκουπίστηκαν σχολαστικά, πλύθηκαν και απολυμάνθηκαν, για να παραδοθούν σε πολύ καλύτερη κατάσταση στους κατοίκους και τους επισκέπτες τους.
 
Το στοίχημα για μια Αθήνα καθαρή και λαμπερή κερδίζεται βήμα-βήμα, με παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται διαρκώς σε κάθε μια από τις 129 γειτονιές της πόλης.  

«Έχει μεγάλη αξία, όλοι οι πολίτες, να αισθάνονται την παρουσία του δήμου παντού, κάθε μέρα. Να βλέπουν χειροπιαστά τα αποτελέσματα της δουλειάς που γίνεται. Και η δουλειά που κάνουμε στην καθαριότητα, έχει ουσία, είναι υπαρκτή πλέον σε κάθε γειτονιά της Αθήνας. Είναι μία προσπάθεια που δεν σταματά ποτέ» τονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.


Τα σημεία τα οποία «σαρώθηκαν» σήμερα στο Θησείο και τα Άνω Πετράλωνα:    


ΣΑΡΩΘΡΑ (ΠΛΥΣΙΜΟ-ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ)
ΑΚΑΜΑΝΤΟΣ, ΚΥΜΑΙΩΝ, ΔΗΜΟΦΩΝΤΟΣ, ΤΡΩΩΝ , ΝΗΛΕΩΣ, ΤΡΙΩΝ  ΙΕΡΑΡΧΩΝ, ΑΠ.ΠΑΥΛΟΥ, ΒΟΥΤΙΕ, ΓΚΙΚΑ ,ΑΝΤΑΙΟΥ, ΠΑΛΛΗΝΑΙΩΝ, ΥΠΕΡΙΩΝΟΣ, ΚΥΔΑΝΤΙΔΩΝ, ΙΩΝΩΝ, ΑΙΟΛΕΩΣ, ΑΧΑΙΩΝ, ΤΙΜΟΔΗΜΟΥ, ΑΛΙΜΟΥΣΙΩΝ, ΤΙΜΩΝΟΣ, ΑΛΚΙΔΑΜΑΝΤΟΣ, ΕΥΡΥΝΟΜΗΣ, ΒΑΣΑΝΗ, ΚΑΛΛΙΣΘΕΝΟΥΣ, ΠΛ. ΜΕΡΚΟΥΡΗ, ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΥ, ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ , ΘΕΣ/ΚΗΣ , ΑΜΦΙΚΤΥΩΝΟΣ, ΕΦΕΣΤΙΩΝ, ΕΡΥΣΙΧΘΩΝΟΣ, ΓΑΛΑΤΕΙΑΣ, ΣΤΕΙΡΙΕΩΝ,ΑΚΤΑΙΟΥ.
 
ΜΙΚΡΑ ΠΛΥΣΤΙΚΑ  (ΠΛΥΣΙΜΟ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ)
ΑΝΤΑΙΟΥ, ΨΑΜΑΘΗΣ, ΒΑΛΑΒΑΝΗ, ΓΚΙΚΑ, ΒΟΥΤΙΕ , ΡΟΥΜΕΛΗΣ, ΔΗΜ. ΑΙΓΙΝΗΤΟΥ, ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΜΙΘ, ΠΝΥΚΟΣ, ΟΤΡΥΝΕΩΝ, ΑΓ ΜΑΡΙΝΗΣ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ ΜΑΡΙΝΗΣ, ΠΥΓΜΑΛΙΩΝΟΣ, ΦΛΑΜΜΑΡΙΩΝ,ΑΙΞΟΝΕΩΝ-ΘΡΙΑΣΙΩΝ-ΘΩΡΙΚΙΩΝ- ΡΑΜΝΟΥΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΙΩΝ  ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΕΩΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ, ΑΚΑΜΑΝΤΟΣ, ΑΜΦΙΚΤΥΩΝΟΣ, ΛΥΚΟΜΙΔΩΝ, ΓΑΛΑΤΕΙΑΣ, ΣΤΕΙΡΙΕΩΝ, ΑΒΑΝΤΩΝ, ΕΡΥΣΙΧΘΩΝΟΣ, ΦΥΛΛΙΔΟΣ, ΚΑΡΥΔΗ, ΗΓΙΟΥ, ΑΚΤΑΙΟΥ ΑΜΦΙΚΤΥΩΝΟΣ, ΕΦΕΣΤΙΩΝ, ΑΓΗΝΟΡΟΣ, ΘΩΡΙΚΙΩΝ, ΠΑΔΟΒΑ

ΜΕΓΑΛΑ ΠΛΥΣΤΙΚΑ (ΠΛΥΣΙΜΟ-ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ)

ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ, ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΠΤΑΧΑΛΚΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΤΗΣΙΚΛΕΟΥΣ ,ΔΗΜΟΦΩΝΤΟΣ ΑΠΟ ΚΟΙΛΗΣ ΕΩΣ ΑΙΞΟΝΕΩΝ, ΤΙΜΟΔΗΜΟΥ, ΚΑΛΛΙΣΘΕΝΟΥΣ , ΑΚΑΜΑΝΤΟΣ, ΚΥΜΑΙΩΝ, ΝΗΛΕΩΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ, ΑΚΑΜΑΝΤΟΣ, ΣΤΗΣΙΚΛΕΟΥΣ, ΑΠ, ΠΑΥΛΟΥ, ΘΕΣ/ΚΗΣ, ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΠΑΛΛΗΝΑΙΩΝ, ΥΠΕΡΙΩΝΟΣ, ΚΥΔΑΝΤΙΔΩΝ, ΙΩΝΩΝ, ΑΙΟΛΕΩΝ ,ΑΧΑΙΩΝ
 

ΥΔΡΟΦΟΡΕΣ ΜΕ ΜΠΕΚ (ΠΛΥΣΙΜΟ-ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ , ΑΚΑΜΑΝΤΟΣ, ΣΤΗΣΙΚΛΕΟΥΣ, ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ, ΤΡΙΩΝ  ΙΕΡΑΡΧΩΝ, ΘΕΣ/ΚΗΣ

 

«ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΤΡΑ» (ΠΛΥΣΙΜΟ-ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ)
ΠΛΑΤΕΙΑ  ΑΓ ΜΑΡΙΝΑΣ , ΝΑΟΣ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Ημερομηνία: 
Κυρ, 11/10/2020 - 15:20

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.