18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 06:12

Αντί να δώσουν σπίτια στους πρόσφυγες επεκτείνουν το καμπ του Ελαιώνα με σκηνές!!!

Η ρατσιστική επίθεση της κυβέρνησης με τις εξώσεις προσφύγων έχει δείξει το πιο απάνθρωπο πρόσωπο της ξεσπώντας σε οικογένειες με μωρά, πετώντας τα στο δρόμο όπως συνέβη στη Πλατεία Βικτωρίας.

Πως “διόρθωσε” το ζήτημα ο Υπουργός κ.Μηταράκης;

Στήνει σκηνές 10 ατόμων μέσα στο μοναδικό γήπεδο που διαθέτει το καμπ του Ελαιώνα όπου παίζουν εκατοντάδες παιδιά!

Μέσα σε δύο μέρες έστειλε στο καμπ Ελαιώνα, όχι μόνο τους πρόσφυγες της Πλατείας Βικτωρίας αλλά και διπλάσιους από αυτούς, συνολικά δηλαδή 280 άτομα!

Ζουν τώρα κατάχαμα, σε ένα μέρος γεμάτο σκόνη, με υψηλές θερμοκρασίες, σε μια περιοχή όπου τα αιωρούμενα σωματίδια ξεπερνούν κατά πολύ το μέσο όρο της Αθήνας. Τα φορτηγά που ξεφορτώνουν στις μεταφορικές εταιρείες της περιοχής δεν δημιουργούν μόνο κομφούζιο αλλά και αυξημένη ρύπανση.

Δεν το λες και “στρατηγική αποχωρήσεων” των προσφύγων από τα καμπ και ένταξη στην κοινωνία μια τέτοια άθλια ρατσιστική επιλογή την ώρα που ξενοδοχεία στη πόλη παραμένουν και θα παραμείνουν κλειστά. Είναι ένα πεδίο όπου οι πρόθυμοι φίλοι του Δημάρχου Μπακογιάννη, οι οποίοι “υιοθετούν” μέρη της πόλης για την ανάδειξη του “Μεγάλου Περιπάτου” για χάριν της ανάπτυξης της τουριστικής βιομηχανίας, δεν έχουν να επιδείξουν ευαισθησίες. Άλλωστε για την ώρα είναι απασχολημένοι με την εξόντωση των εργασιακών σχέσεων των εργαζόμενων στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια και το πέταγμα τους στην ανεργία!

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρα 15 Ιούνη, Ο Δήμος Αθήνας, διεκδικεί από την κυβέρνηση έκτακτη επιχορήγηση για την αξιοποίηση δημόσιων κτηρίων και ξενοδοχείων, για την παροχή ανθρώπινης στέγασης σε μάνες και μωρά προσφύγων. Πότε θα την υλοποιήσει ο ο Δήμαρχος;

Ας σταματήσει επιτέλους ο Δήμαρχος Μπακογιάννης να κάνει πλάτες στη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης και να επιχειρεί με την Αστυνομία και την επέκταση του καμπ Ελαιώνα με σκηνές σε γήπεδα να εξαφανίσει τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους από την πόλη. Οι άστεγοι είναι ώρα να πάνε σε σπίτια και ξενοδοχεία και η Αθήνα διαθέτει πάρα πολλά όπως και δημόσια κτήρια για την άμεση εγκατάσταση τους.

Στηρίζουμε τους αγώνες των προσφύγων ενάντια στις μαζικές εξώσεις, για την στέγαση όλων. Στηρίζουμε τον αγώνα των μεταναστών χωρίς χαρτιά για νομιμοποίηση, όπως των 110 απεργών πείνας στο κολαστήριο της Π.Ράλλη που ζητάνε ελευθερία.

Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις για να βάλουμε τέρμα στην ρατσιστική επίθεση της κυβέρνησης με το διήμερο δράσης στις 26-27 Ιούνη, με συλλαλητήριο στις 26 Ιούνη στο Σύνταγμα στις 7μμ και εκδηλώσεις και συναυλία τις 27 Ιούνη στα ανοικτά Γήπεδα Μπάσκετ του Ρουφ.

Black Lives matter, Refugee Lives matter,όχι στις εξώσεις προσφύγων!

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ