16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 12:25

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τη στέγαση των προσφύγων

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, χρειάστηκε να δοθεί αγώνας από την αντιπολίτευση για να ακουστεί η φωνή των προσφύγων, αφού η παράταξη του κ. Μπακογιάννη, μαζί με εκείνην του κ. Κασιδιάρη, ψήφισαν να αποκλειστούν οι πρόσφυγες που ζητούσαν μέριμνα για τις στοιχειώδεις ανάγκες τους έξω από τον προαύλιο χώρο της Τεχνόπολης. Καταφέραμε ωστόσο να υπερψηφιστεί το παρακάτω ψήφισμα:

“Ο Δήμος της Αθήνας διεκδικεί από την κυβέρνηση έκτακτη οικονομική επιχορήγηση για την άμεση στέγαση προσφύγων, με την δυνατότητα αξιοποίησης κλειστών ξενοδοχείων και δημόσιων κτιρίων ικανών να παρέχουν στέγαση σε ευάλωτες ομάδες.”

Η παράταξη Μπακογιάννη επέλεξε τη στάση της λευκής ψήφου. Όσοι στηρίξαμε ενεργητικά το ψήφισμα θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε αυτό να υλοποιηθεί και να πιέσουμε τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες: για ενεργητική διεκδίκηση ειδικής ενίσχυσης από την κεντρική διοίκηση και βέλτιστη αξιοποίηση των κτηριακών δυνατοτήτων της πόλης. Οι εικόνες υποβάθμισης που επαναλαμβάνονται στην πλατεία Βικτωρίας αποτελούν ευθεία παραβίαση των δικαιωμάτων των προσφύγων που απομακρύνθηκαν από τις δομές φιλοξενίας και πλήγμα για την αξιοπρέπεια της περιοχής.