11 ΜΑΪ́ΟΥ 2020 10:25

Με fast track μεθόδους, με διαδικασίες ολοκληρωτισμού η δημαρχία Μπακογιάννη παραδίδει το ιστορικό κέντρο στο μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο

Πέφτουν οι μάσκες της  διοίκησης Μπακογιάννη στον δήμο Αθήνας. Καταργώντας όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες στο δημοτικό συμβούλιο φέρνει με fast truck μεθοδολογία, την έγκριση της παράδοσης ολοκλήρου του ιστορικού κέντρου της Αθήνας στο μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο. Χωρίς καμία συζήτηση των μελετών που αλλάζουν ριζικά και δραματικά τη ζωή  χιλιάδων κατοίκων που ζουν και εργάζονται στο κέντρο, επιχειρεί δικτατορικά να περάσει το σχέδιο παράδοσης της πόλης στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ενώ δεν υπήρχε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου και ενώ ο πρόεδρος του ΔΣ είχε ενημερώσει τη δημοτική μας σύμβουλο Ρέππα Ντίνα ότι δεν υπάρχουν θέματα, και έτσι δεν θα γίνει ΔΣ τη Δευτέρα 11/5, αιφνίδια το Σάββατο 9/5 και ώρα 21:00, ενημέρωσε για έκτακτη συνεδρίαση την επόμενη!

Με πρόσχημα τον κορονοϊό επιχειρούν τη μετάλλαξη του χαρακτήρα και της λειτουργίας του κέντρου της Αθήνας προς όφελος των πραγματικών εντολοδόχων τους.

Για να αποφύγει δε τη λογοδοσία και την αποκάλυψη του πραγματικού στόχου της, η δημοτική αρχή Μπακογιάννη προσβάλλει βάναυσα το δημοτικό συμβούλιο για το οποίο επιφυλάσσει τον διακοσμητικό ρόλο του απλού χειροκροτητή.

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα δηλώνουμε ότι δεν θα αποδεχτούμε τον συνεχιζόμενο εξευτελισμό της λειτουργίας του ΔΣ και την πλήρη φίμωση των κατοίκων δια μέσου ολοκληρωτικών μεθόδων λήψης αποφάσεων. Δεν θα νομιμοποιήσουμε διαδικασίες ολοκληρωτισμού και καλούμε όλες τις παρατάξεις να πράξουμε το ίδιο ώστε να ακυρώσουμε τα επιθετικά σχέδια της δημαρχίας Μπακογιάννη απέναντι στη δημοκρατία και στην επιχειρηματική επιδρομή σε αυτή την πόλη.