11 ΜΑΪ́ΟΥ 2020 07:51

Δεν θα παραδώσουμε τους ελεύθερους δημόσιους χώρους στους εμπόρους του πλούτου! Κάτω τα χέρια από πλατείες, δρόμους, πάρκα, βουνά!

Ξημερώματα Σαββάτου 9 Μαΐου, ΜΑΤ και ΔΙΑΣ επιτέθηκαν απρόκλητα και αιφνιδιαστικά εναντίον νεολαίων που κάθονταν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη. Στη συνέχεια προχώρησαν σε επίθεση, ξυλοδαρμούς και προσαγωγές περαστικών και κατοίκων σε όλη τη γειτονιά.

Η δημοτική αρχή Μπακογιάννη διευκόλυνε την επίθεση των επίσημων ταγμάτων εφόδου, κλείνοντας τα φώτα της πλατείας ξαφνικά ώστε να βοηθήσει τα ΜΑΤ να λειτουργήσουν σαν συμμορία. Με σβησμένα τα φώτα ξυλοκόπησαν στα τυφλά τον κόσμο κάνοντας ευρεία χρήση χημικών στα στενά της περιοχής.

Η επίθεση της αστυνομίας ήταν προσχεδιασμένη, Από νωρίς είχαν γεμίσει τα στενά της περιοχής με διμοιρίες των ΜΑΤ, που επιτέθηκαν χωρίς να κάνουν κάποια σύσταση ή προειδοποίηση.

Το σκηνικό είναι επανάληψη της επίθεσης των δυνάμεων καταστολής στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής, όπου ο δήμαρχος έφερε τα ΜΑΤ να φυλάνε την πλατεία από τους κατοίκους.

Οι στόχοι είναι πασιφανείς. Μετά την καραντίνα αισθάνονται να έρχεται μια υπόκωφη λαϊκή βουή.

Γιατί ο κόσμος έπηξε από τις κωλοτούμπες. Τα παιδά κολάνε, τα παιδιά δεν κολάνε. Οι παππούδες κινδυνεύουν, οι παππούδες δεν κινδυνεύουν. Οι μάσκες δεν είναι απαραίτητες, οι μάσκες είναι απαραίτητες. Παράλληλα, εν μέσω καραντίνας, πολλές δουλειές έγιναν κάτεργα ενώ γέμισε ο τόπος απολυμένους. Το καζάνι βράζει και η κυβέρνηση το καταλαβαίνει και θέλει να κλείσει άρον άρον το καπάκι. Γι’ αυτό ο Τσιόδρας αποφάσισε τελικά ότι το μόνο που σώζει από τον κορονοϊό είναι το πλύσιμο χεριών και οι αποστάσεις. Ως εκ τούτου, απαγόρευση των συναθροίσεων. Γι’ αυτό θέλουν να κλείσουν πλατείες, πάρκα, δρόμους από εμάς.

Αντιθέτως, πρέπει να κυκλοφορεί άνετα μόνο το χρήμα, το εμπόριο, ο ανταγωνισμός του κεφαλαίου. Οι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι θα πρέπει να μετατραπούν σε ιδιωτικούς, οι πλατείες να καταλειφθούν από τραπεζοκαθίσματα, ή να γίνουν γκαράζ.

Πρώην και νυν κυβερνητικοί και λοιποί υπηρέτες του συστήματος, θέλουν να εξασφαλίσουν την κυριαρχία των ισχυρών του χρήματος, την εδραίωση της εξουσίας τους, την ασυδοσία των νόμων της αγοράς με την ποδηγέτηση, την υποταγή, την πειθάρχηση και όπου δεν τους περνά με τον έλεγχο και την καταστολή. Επιχειρείται ο εθισμός στην αποστασιοποίηση, στην αντιμετώπιση του άλλου ως φορέα μολύνσεων και του διπλανού ως εχθρού. Να μπορεί άνετα να διασπείρεται το δηλητήριο του ανταγωνισμού και του εθνικισμού, του μίσους στους άλλους, τους ξένους, τους διαφορετικούς, τους αδύναμους.

Γι’ αυτό επιτίθενται πρώτα και κύρια στη νεολαία.

Δεν θέλουν να βρεθούμε, να συζητήσουμε, να κοιταχτούμε, να αναρωτηθούμε μαζί για όλα αυτά, να “μιλήσει” η οργή του ενός με την οργή του άλλου. Να βρεθεί ελεύθερος χώρος να συναντηθούμε, και κυρίως να βρεθεί κοινός δρόμος δημιουργίας ενός αντίπαλου σχεδίου στον ολοκληρωτισμό του πλούτου και του χρήματος. Γι’ αυτό θέλουν να βάλουν κάγκελα και ΜΑΤ και φράχτες και ότι άλλο βρουν, σε πλατείες και πρασιές και κάθε ελεύθερο κομμάτι γης.

Δεν θα τους περάσει!

Ένοχος δεν είναι ο νέος που θέλει να βρεθεί με την παρέα του στην πλατεία, ανεύθυνος δεν είναι ο γονιός που θέλει να παίξει το παιδί του στο πάρκο, επιπόλαιος δεν είναι ο παππούς που θέλει να κάτσει στο παγκάκι. Τέρμα στην πλύση εγκεφάλου και στην υποκρισία των κεφαλαιοκρατών, που εκμεταλλεύονται την πανδημία για να δώσουν τη διαχείριση του Εθνικού κήπου και του Φιλοπάππου σε ιδιωτική εταιρεία, να μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό, να γεμίζουν ΒΑΠΕ τα δάση, να μετατραπούν οι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι σε ιδιωτικές μηχανές παραγωγής κέρδους.

Δεν θα τα καταφέρουν! Το νερό δε συγκρατιέται, βρίσκει χώρο και γλιστρά και περνά από τις πόρτες, τα πιο ερμητικά κλειστά παράθυρα, τα πιο λασπωμένα ντουβάρια, απ’ τις πιο μικρές ρωγμές. Ποτίζει και δροσίζει τα πιο διψασμένα στόματα. Και τότε, γίνεται ποτάμι, ποτάμι ζωής κι ελευθερίας!

Οι ελεύθεροι χώροι μας ανήκουν, δεν θα τους χαρίσουμε. Θα υπερασπίσουμε το δημόσιο χαρακτήρα τους και το δικαίωμα πρόσβασης σε αυτούς. Θα πρωτοστατήσουμε όπως στην Ακ. Πλάτωνα για να ανοίξουν όλοι. Θα υπερασπίσουμε πάρκα, δρόμους, πλατείες, βουνά!

 

Η κυβέρνηση και ο πλούτος δεν κάνουν ανακωχή μέσα στην πανδημία. Αντιθέτως την μετατρέπουν σε ευκαιρία επίθεσης στον λαό. Αφού θέλουν αναμέτρηση θα την έχουν.

Όλοι στην κινητοποίηση 19:00 στην Πλ. Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη.