07 ΜΑΪ́ΟΥ 2020 05:48

Τα Τραπεζάκια (παρα) Έξω….

Ο κ. Μητσοτάκης νομίζει ότι βρήκε στο κορονοιό τη βολική δικαιολογία για την επιβολή όλων των μέτρων βολέματος των πολιτικών του φίλων. Κάνοντας καθεστώς τη μερική απασχόληση και το μοίρασμα μιας θέσης εργασίας ανάμεσα σε πολλούς εργαζόμενους επιδιώκει να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του ΣΕΒ σε βάρος των εργαζομένων. Με το περιβαλλοντολογικό νομοσχέδιο που απελευθερώνει τις χρήσεις των ακινήτων στο ιστορικό κέντρο της πόλης θέλει να εξυπηρετήσει τους αγοραστές κόκκινων δανείων (δανείων), τους εργολάβους και τους ξενοδόχους. Με την επέκταση των χώρων χρήσης εξωτερικών καθισμάτων των καταστημάτων εστίασης, με τα ίδια δημοτικά τέλη, τους καταστηματάρχες που ενδεχομένως να ανοίξουν τη πρώτη Ιουνίου.

Είναι εντυπωσιακό ότι ένα μήνα πριν ανοίξουν τα καταστήματα μαζικής εστίασης αυτό που συζητάμε είναι πώς θα αποκατασταθεί η απώλεια τραπεζοκαθισμάτων λόγω της τήρησης των αποστάσεων ασφαλείας. Απλώνονται τραπεζοκαθίσματα ακόμη και στους δρόμους! Bέβαια, οι μαθητές συνωστίζονται μέσα σε αίθουσες (κατά παραγγελίαν Κεραμέως!) σε περίπου 1,5 τετραγωνικό ο καθένας ενω στα καταστήματα ο πελάτης χρειάζεται 4-5 τετραγωνικά!

Λογικά, αυτό που θα έπρεπε να απασχολεί είναι να γεμίσουν τα αραιωμένα τραπέζια από τους φοβισμένους και φτωχοποιημένους συμπολίτες μας και όχι πώς θα αποκατασταθεί ο αριθμός τους καλύπτοντας μεγαλύτερη έκταση.

Φυσικά και ο κ. Μητσοτάκης και οι καταστηματάρχες δεν αγωνιούν για την αποκατάσταση των καθισμάτων για τη φετινή σεζόν. Αυτό που τους απασχολεί είναι να εξασφαλίσουν μεγαλύτερους χώρους και περισσότερα καθίσματα με τα ίδια δημοτικά τέλη για του χρόνου, όταν η πανδημία θα έχει παρέλθει. Αυτός είναι και ό λόγος που την όλη διευθέτηση αναλαμβάνουν οι δήμοι και πρώτος – πρώτος ο ανιψιός του, ο τουρίστας των Αθηνών, Κώστας Μπακογιάννης.

Ο πρωθυπουργός και ο ανιψιός του πρέπει να καταλάβουν ότι η πόλη και οι χώροι ανήκουν σε όλους και δεν είναι δυνατόν να στριμωχτούμε όλοι οι υπόλοιποι σε ότι περισσέψει από τις ορέξεις των «φίλων» τους. Εμείς θα συνεχίζουμε να τους το θυμίζουμε μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.