05 ΜΑΪ́ΟΥ 2020 10:44

Πολιτική Κωλοτούμπα η ακύρωση της έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας για το περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο

Η ακύρωση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας για το περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας» με πρόταση της Ανοιχτής Πόλης (Ηλιόπουλος), Λαϊκής Συσπείρωσης (Σοφιανός), Αθήνα είσαι Εσύ (Γερουλάνος) και Αθήνα Ψηλά (Μπακογιάννης) με τη δικαιολογία ότι η κυβέρνηση απέσυρε το άρθρο 99,  αποτελεί πολιτική κωλοτούμπα που εμπαίζει τη λαϊκή κατακραυγή στο σχέδιο νόμου, τις 140 μαζικές οργανώσεις που έχουν ξεδιπλώσει καμπάνια εναντίωσης, τις χιλιάδες υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί και τελικά υποβιβάζει το μέγεθος της περιβαλλοντικής καταστροφής που φέρνει αυτό το νομοσχέδιο.

Για τις παράταξεις Αθήνα Ψηλά, Ανοιχτή Πόλη και Αθήνα είσαι Εσύ αποδεικνύεται ότι η πρόταση για έκτακτη συνεδρίαση ήταν επικοινωνιακό πυροτέχνημα για τη δημιουργία εντυπώσεων. Η δέσμευσή τους με την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα, η συνενοχή τους με τις αντιπεριβαλλοντικές πολιτικές (Ελληνικό, λιμάνι, ΤΑΥΠΕΔ, κ.λπ.) είναι αυτή που καθορίζει τη στάση τους. Δεν επιθυμούν μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για το νομοσχέδιο ώστε να μην εκτεθούν. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση εμφανίζεται και με αυτό τον τρόπο, όπως και σε πλήθος θεμάτων στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, να αντιμετωπίζει γραφειοκρατικά τα ζητήματα, χωρίς να τα αναδεικνύει, χωρίς να τα κάνει στοιχείο της λαϊκής πάλης.

Τελικά, οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης παραχώρησαν στην κυβερνητική παράταξη ακόμα και αυτό το δικαίωμα της κουτσουρεμένης από τα ΠνΠ, δημοκρατίας και της δημόσιας συζήτησης.

Οι μόνες παρατάξεις που δήλωσαν παρούσες ήταν η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, η Ανταρσία στις γειτονιές και η Αθήνα για την Ελλάδα. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι δεν τόλμησαν να έχουν live προβολή της συνεδρίασης που θα έδειχνε την αποχή τους. Για μια ακόμα φορά, ο πρόεδρος του ΔΣ, κ. Τεντόμας επικαλέστηκε τεχνικό πρόβλημα. Φαίνεται, ότι κατά ένα περίεργο λόγο η τεχνολογία μπλοκάρει μπροστά στις κάθε φορά κωλοτούμπες. 

Είναι φανερό ότι την απάντηση θα δώσουν οι αγώνες του περιβαλλοντικού κι εργατικού κινήματος! Σε αυτούς βρίσκεται η ελπίδα!

Αυτοί μπορούν να μπλοκάρουν την κυβέρνηση που δεν διστάζει να επιταχύνει τις αναδιαρθρώσεις που λεηλατούν φύση και δημόσιο χώρο, προωθεί την εμπορευματοποίηση και την ανεξέλεγκτη δράση των επιχειρηματικών ομίλων, εν μέσω πανδημίας και περιορισμών. Κι αυτό θα κάνουν!

Όλες και όλοι σήμερα Δευτέρα 4/5 στη συγκέντρωση 18:00 στη βουλή