30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 09:51

Μήνυμα του Νίκου Σοφιανού για την πρωτομαγιά

Δήλωση του Νίκου Σοφιανού για την εργατική πρωτομαγιά στο πόρταλ του  «Αθήνα 98.4» και τη δημοσιογράφο Μάγδα Μπουλούκου:

Το μήνυμα της φετινής πρωτομαγιάς: «πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά» δείχνει το δρόμο για την ανάπτυξη της πάλης και την οργάνωση της αντεπίθεσης το επόμενο διάστημα.

Διαδηλώνουμε συμβολικά στο κέντρο της Αθήνας, στις πόλεις όλης της χώρας με τα ταξικά συνδικάτα. Η «επόμενη μέρα» από την καραντίνα πρέπει να βρει ακόμα περισσότερους εργαζομένους, όχι απλά έξω από το σπίτι, αλλά πιο δυνατούς, οργανωμένους, αποφασισμένους να σταθούν απέναντι στην προσπάθεια Κυβέρνησης-ΕΕ-Κεφαλαίου, να τους φορτώσουν τα σπασμένα κι αυτής της νέας κρίσης. 

Είμαστε αντιμέτωποι με τις βαριές συνέπειες της οικονομίας μιας εκμεταλλευτικής κοινωνίας που όλα θυσιάζονται για την κλονισμένη, λόγω της νέας κρίσης, κερδοφορίας των καπιταλιστών.

100.000 απολύσεις τον Μάρτιο. Ανεργία δεδομένη στους κλάδους του επισιτισμού – τουρισμού – πολιτισμού για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και επαγγελματίες. «Γκρίζα ζώνη» χιλιάδων συμβάσεων εργασίας που είναι σε αναστολή. Συσσωρευμένα χρέη σε χιλιάδες νοικοκυριά.

Είναι μονόδρομος ο αγώνας για την επιβίωση, παλεύοντας για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.