29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 06:12

Εμείς μοιράζουμε προκηρύξεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, κ. πρόεδρε, δεν θα μας το απαγορεύσετε!

Ως νέος Παπαδόπουλος ο κ. Γεώργιος Ρωμανέας, πρόεδρος του κοινοτικού συμβούλιου της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, εκλεγμένος με την παράταξη Μπακογιάννη, κατήγγειλε προκλητικά στο δημοτικό συμβούλιο στις 27/4, ότι έξω από το πάρκο της Ακ. Πλάτωνα δημιουργείται συγχρωτισμός από τους κατοίκους και μάλιστα κάποιοι τολμούν και μοιράζουν προκηρύξεις για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Το μονό που δεν μας είπε, είναι να του ζητάμε την αδεία για να ασκήσουμε την πολιτική και συνδικαλιστική μας δράση. Χρησιμοποιώντας τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης καθώς και το κλείσιμο του πάρκου με άλλοθι την πανδημία, αποκάλυψε για άλλη μια φορά το αντεργατικό, αυταρχικό κι αντιδημοκρατικό πρόσωπο της παράταξης του. Τους ενοχλεί ότι το μαχόμενο εργατικό κίνημα δεν μένει σπίτι τον καιρό της υγειονομικής και αντεργατικής πανδημίας αλλά αγωνίζεται και καλεί την Παρασκευή 1η Μάη στα Χαυτεία στις 10:30 και στην πορεία προς τη Βουλή, με όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας.

Όμως, η προκλητική στάση του πρόεδρου και της παράταξης του δεν αφορά μονό τις πολιτικές δυνάμεις και τη δράση τους. Αφορά πρώτα και κυρία την “ενοχλητική” για τα σχεδία τους δράση των κοινωνικών συλλογικοτήτων της περιοχής, όπως της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού – Ακ. Πλάτωνα – Σεπολίων. Η Λαϊκή Συνέλευση και η νεολαία που δραστηριοποιείται στην περιοχή έθεσε το ζήτημα του ανοίγματος του πάρκου της Ακ. Πλάτωνα, πάρκου 143 στρ., που αποτελεί όαση σωματικής και ψυχικής ανακούφισης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Το πλατιά λαϊκό αυτό αίτημα συγκέντρωσε μέσα σε λίγες μέρες εκατοντάδες υπόγραφες, (το έθεσε σε ψηφοφορία η ΑΑΑθήνας στο ΔΣ στις 13/4 αλλά δεν ψηφίστηκε από καμία άλλη παράταξη). Αυτό ενόχλησε εξαιρετικά τον πρόεδρο και την παράταξη του που είναι γνωστό ότι πολύ πριν την πανδημία επιδιώκει να αστυνομεύσει τις εισόδους του πάρκου και να εμποδίσει την ελεύθερη διέλευση σε αυτό.

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα δεν θα ανεχτούμε την περιστολή δικαιωμάτων και ελευθεριών. Θα αγωνιστούμε στο πλευρό των κατοίκων για να παραμείνει το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα ένας χώρος πρασίνου ανοιχτός και ελεύθερος για όλους τους κατοίκους.