27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 11:17

Πρόσκληση για εκδήλωση: «Πόλη και δημόσιος χώρος μετά την πανδημία»

Οι δημοτικές κινήσεις “Ανοιχτή Πόλη” και “Πειραιάς για Όλους” ανοίγουν τη συζήτηση για την επόμενη μέρα. Μένουμε σπίτι, αλλά παραμένουμε ενεργοί, συζητάμε, ενημερωνόμαστε και διεκδικούμε η πόλη που θα βρούμε βγαίνοντας πάλι στους δρόμους να είναι μια πόλη αλληλεγγύης, μια πόλη που θα σέβεται τις ανάγκες όλων μας χωρίς αποκλεισμούς – γιατί όχι, μια πόλη πιο δικιά μας από όσο την αφήσαμε.

Την Πέμπτη 30 Απριλίου και ώρα 19.00-21.00, σας καλωσορίζουμε στη διαδικτυακή εκδήλωση, με θέμα «Πόλη και δημόσιος χώρος μετά την πανδημία». Η πανδημία του Covid-19 και η διαχείρισή της στην Ελλάδα και σε όλο σχεδόν τον κόσμο έφερε τεράστιες αλλαγές σε όλες τις όψεις της καθημερινής μας ζωής και της λειτουργίας των πόλεων που κατοικούμε. Πώς θα είναι η επόμενη μέρα, και σε ποια “κανονικότητα” θα επιστρέψουμε; Ποια προβλήματα φωτίζει η πανδημία και ποια οράματα ενεργοποιεί, για την πόλη, την κατοίκηση και την καθημερινότητα, τα κοινά και τον δημόσιο χώρο;

Μια πρώτη προσέγγιση αυτών των ζητημάτων θα επιχειρήσουν οι καλεσμένοι μας:

Ντίνα Βαΐου, Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΜΠ

Άρης Καλαντίδης, Πολεοδόμος

Γεράσιμος Παπαναστασάτος, Κοινωνιολόγος-Εγκληματολόγος

Θα συντονίσουν η Βάλια Δημοπούλου, υπεύθυνη συντονισμού της “Ανοιχτής Πόλης”, και η Άννα Λάμπρου, MSc Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος.

Θα σχολιάσουν ο Νάσος Ηλιόπουλος, επικεφαλής της “Ανοιχτής Πόλης” και ο Νίκος Μπελαβίλας, καθηγητής ΕΜΠ και επικεφαλής του “Πειραιάς για Όλους”. Η εκδήλωσή μας θα πραγματοποιηθεί μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας zoom.

Για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση, χρησιμοποιείστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να συνδεθείτε την ώρα της εκδήλωσης:

https://us02web.zoom.us/j/81456402147?pwd=M3lqT2xZVlZyRVlpaThoUnBXT1NGZz09

(ή με τα στοιχεία Meeting ID: 814 5640 2147 / Password: 034819)

Στην περίπτωση που δεν έχετε εγκατεστημένη την ψηφιακή πλατφόρμα zoom, θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://drive.google.com/file/d/1Km2IQTwBpvtO0jD0X6_3D0x_HOAJoLfZ/view

Μπορείτε να στέλνετε ερωτήματα και θέματα προς συζήτηση στο [email protected] και στο [email protected]

Πληροφορίες-επικοινωνία: [email protected]/  [email protected]/     2103230363

Σελίδα εκδήλωσης: https://www.facebook.com/events/899735130452761/