27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 08:32

Άμεσες παρεμβάσεις του Δήμου Αθηναίων σε 2000 σημεία που έχουν αναφερθεί τεχνικά προβλήματα -Κώστας Μπακογιάννης: Όλες μας οι υπηρεσίες στους δρόμους για να κλείσουν οι πληγές της πόλης

Μία συντονισμένη και στοχευμένη επιχείρηση ελέγχου και αποκατάστασης 2038 σημείων σε 967 δρόμους της Αθήνας όπου πολίτες έχουν αναφέρει προβλήματα διαφόρων ειδών (σήμανση, ασφαλτικά, φθορές κ.α.) βρίσκεται σε εξέλιξη από τους μηχανικούς και τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Αθηναίων. Οι αναφορές των προβλημάτων αφορούν την περίοδο από το 2017 μέχρι φέτος και έχουν γίνει μέσω του 1595, της πλατφόρμας Novoville και γενικότερα όλων των σημείων υποδοχής παραπόνων και αιτημάτων από τους πολίτες.

Με την έναρξη των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας πεζών και αυτοκινήτων και την αναστολή της λειτουργίας σχολείων και δομών, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βασίλη Αξιώτη να αξιοποιηθεί το σύνολο των τεχνικών δυνατοτήτων του Δήμου ώστε να αντιμετωπιστούν γρήγορα και αποτελεσματικά όλα αυτά τα εκκρεμή ζητήματα. Έτσι από τις 10 Μαρτίου ξεκίνησε ο έλεγχος που έχει ήδη ολοκληρωθεί σε περίπου 1500 από τις 2038 περιπτώσεις και αναμένεται να έχει τελειώσει μέχρι τα μέσα Μαΐου για όλες.

Ταυτόχρονα με τους ελέγχους ξεκίνησε και η διαδικασία των παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τα τεχνικά συνεργεία και έχει ολοκληρωθεί σε περισσότερες από 600 περιπτώσεις και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες. Συγκεκριμένα πρόκειται για :

· 160 σημεία όπου έγιναν εργασίες σήμανσης

· 90 σημεία όπου έγιναν σιδηρουργικές εργασίες

· 240 σημεία όπου έγιναν εργασίες για αποκατάσταση οδοστρώματος (τοπικές φθορές – καθιζήσεις)

· 120 σημεία όπου έγιναν εργασίες για αποκατάσταση πεζοδρομίων, πεζοδρόμων, πλατειών

Το σύνολο των παρεμβάσεων στα 2038 σημεία αναμένεται να έχει τελειώσει μέσα στο καλοκαίρι καθώς τα τεχνικά συνεργεία ταυτόχρονα απασχολούνται και στα ήδη προγραμματισμένα έργα. Τις επόμενες μέρες μάλιστα ο Δήμος Αθηναίων θα ξεκινήσει την προσωπική ενημέρωση όλων των πολιτών για τις παρεμβάσεις που έγιναν στα σημεία που εκείνοι υπέδειξαν.

«Η συντήρηση, η επισκευή και οι παρεμβάσεις στις υποδομές της πόλης, είναι δουλειά που δεν σταματά ποτέ. Και όχι μόνο δεν σταματά αλλά τώρα σαρώνουμε την πόλη με επισκευές, επιδιορθώσεις και εργασίες των οποίων την ανάγκη έχουν επισημάνει και οι ίδιοι οι πολίτες. Όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες μας βγαίνουν στους δρόμους και κλείνουν πληγές της Αθήνας, που έπρεπε να έχουν κλείσει χρόνια πριν, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των Αθηναίων. Σε κάθε γειτονιά» τονίζει για την επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.