13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 06:28

Καταγγελία για Πρόστιμα σε αντιπροσωπεία του ΣΥΠΡΟΜΕ που επισκέφτηκε το Α.Τ. Περιστερίου για τους απεργούς πείνας

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή την Αθήνα καταγγέλλει, με τον πιο έντονο τρόπο, την απαράδεκτη αντιμετώπιση, στη λογική της καθολικής αστυνομοκρατίας που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που είχε την Πέμπτη, 9/4/2020, αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ. αποτελούμενη από τους Θόδωρο Μεγαλοοικονόμου, ψυχίατρο (μέλος και της ΑΑ Αθήνας), Αντωνία Βαφειάδου, πρ. δημοτικό σύμβουλο Περιστερίου, Χρήστο Βαφειάδη, καθηγητή (μέλη και οι δυο της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου) και τον δημοτικό σύμβουλο Ιλίου Δημήτρη Γεωργίου, γιατρό καρδιολόγο (μέλος της Αριστερής Κίνησης Ιλίου), όταν επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου, με σκοπό να πληροφορηθεί σχετικά με τις καταγγελίες που υπήρχαν ότι στο τμήμα κρατούνται συνωστισμένοι μετανάστες (τουλάχιστον 14) στο ίδιο κελί, οι οποίοι, οι οποίοι, μη αντέχοντας τις συνθήκες αυτού του εξοντωτικού εγκλεισμού και φοβούμενοι για την υγεία τους, είχαν ξεκινήσει, πριν τουλάχιστον μια εβδομάδα, απεργία πείνας.

Είχαν μαζί τους και ιατρικά εργαλεία για εξετάσεις, καθώς και μέσα προστασίας (μάσκες, γάντια) για να τα διαθέσουν στους κρατούμενους.

Αφού οι αστυνομικοί τους ζήτησαν και πήραν τις ταυτότητές τους και τις βεβαιώσεις μετακίνησης (είχαν όλοι συμπληρώσει «για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη»), τους είχαν να περιμένουν πολλή ώρα απ΄ έξω, μέχρι να τους φωνάξουν μέσα, έναν-έναν, για να παραλάβουν το χαρτί για πληρωμή προστίμου, με την καταγέλαστη δικαιολογία ότι δεν τους είχε ζητηθεί βοήθεια ούτε τηλεφωνικά από τους κρατούμενους μετανάστες, ούτε από την ίδια την αστυνομία, άρα είχαν βγει έξω και πάει εκεί παρανόμως!!!!!!

Φυσικά, η περίφημη «άδεια κυκλοφορίας» μέσα στη συνθήκη της αστυνομευόμενης καραντίνας που έχει επιβληθεί, δεν λέει πουθενά ότι, για να παράσχεις βοήθεια, πρέπει ανά πάσα στιγμή να φαίνεται ποιος και πώς σου το έχει ζητήσει. Αλλά αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για το αστυνομικό κράτος που χτίζει ο Χρυσοχοίδης.

Αυτό που, εν προκειμένω, θέλουν να επιβάλλουν, είναι η απαγόρευση της όποιας πρόσβασης, «απ΄ έξω», στο άβατο της αστυνομικής βίας, των άθλιων συνθηκών κράτησης των βασανιστηρίων, αλλά και των θανάτων που συμβαίνουν μέσα στα αστυνομικά τμήματα. Πολύ περισσότερο όταν οι κρατούμενοι είναι πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς οι ρατσιστικές πρακτικές εκφράζονται, μέσα από την καθημερινή  δράση της αστυνομίας, σε όλο το μεγαλείο τους, παντού – από τα υπερσυνωστισμένα στρατόπεδα εγκλεισμού των προσφύγων μέχρι τον όποιο, με προφίλ πρόσφυγα/μετανάστη, δουν να κυκλοφορεί στο δρόμο.

Το ερώτημα είναι : τι γίνεται μέσα στο ΑΤ Περιστερίου; Τι φοβούνται μην αποκαλυφθεί απ΄ όλα τα αίσχη στη βάση των οποίων λειτουργεί η αστυνομία κάθε μέρα; Ποια είναι η φροντίδα γι΄ αυτούς κρατούμενους που έκαναν την απεργία πείνας;

Δεν πρόκειται για τον, καθόλου ασυνήθη, «υπερβάλλοντα ζήλο» των αστυνομικών οργάνων, αλλά για την κυβερνητική πολιτική, για την γραμμή Χρυσοχοίδη για ασταμάτητη κρατική καταστολή «μέχρι τέλους». Και η υγειονομική κρίση με τον κοροναϊό, είναι, όπως και για πολλά άλλα αντιδραστικά μέτρα, η «ευκαιρία». Για ένα κράτος καθολικού κοινωνικού ελέγχου, διαδοχικών απαγορεύσεων και τρομοκράτησης της αλληλεγγύης, τώρα  με πρόσχημα τον κορονοϊό, και «μετά», στη βάση των ερειπίων που αυτή η κρίση (υγειονομική, οικονομική και πολιτική) θ΄ αφήσει.

Δεν θα μας τρομοκρατήσουν. Θα συνεχίσουμε ν΄ αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών και για την προστασία της υγείας όλων, ενάντια στην εγκληματική μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε.!