07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 09:56

Αυτοί είναι πια επικίνδυνοι για την υγεία μας-για τη ζωή μας- Εμείς «Μένουμε σπίτι» -αυτοί μας απαγορεύουν την πρόσβαση στο οξυγόνο – Να ανοίξουν το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα, τα Πάρκα της Αθήνας και όλης της Αττικής τώρα

Με απόφαση του περιφερειάρχη Πατούλη και την συναίνεση των δημάρχων, μπήκε λουκέτο σε όλα τα Πάρκα των δήμων της Αττικής. Χωρίς επικοινωνιακές τυμπανοκρουσίες, χωρίς πειραγμένα πλάνα για αναμετάδοση από όλα τα διατεταγμένα σε υπηρεσία ΜΜΕ. Τα Πάρκα δεν προσφέρονται για χρήση συγκεκριμένων φακών, όπως στην ευθύγραμμη και πλατιά ζώνη της Παραλίας της Θεσσαλονίκης.

Το παράδειγμα του ελεύθερου ανοιχτού Πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνα, έκτασης 43 στρεμμάτων γης, το οποίο χρησιμοποιούσαν βασικά οι κάτοικοι των γειτονιών της περιοχής μετά τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά. Το λουκέτο μπήκε, αν και δεν παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού και συγχρωτισμού στη διάρκεια επιβολής και τήρησης από την αστυνομία των περιοριστικών μέτρων και της απαγόρευσης κυκλοφορίας (ανοικτή μόνο μια πύλη και με επιτήρηση για την είσοδο ανά μόνας ή ανά δύο), γιατί απλά η πλειονότητα του κόσμου έχει και επίγνωση και υπευθυνότητα για την υγεία του.

Τα κυβερνητικά μέτρα “περιορισμού των άσκοπων μετακινήσεων” – άσκοπη η χρήση 43 στρεμμάτων πρασίνου από μερικές δεκάδες ανθρώπων, αλλά σκόπιμη η εργασία σε μεγάλες βιομηχανίες, ελήφθησαν, πρώτα και κύρια, επειδή γνωρίζουν πολύ καλά  ότι το δημόσιο σύστημα υγείας μόνο θωρακισμένο δεν είναι. Αντίθετα, είναι ξεχαρβαλωμένο από τις    πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που εφάρμοσαν τις μνημονιακές πολιτικές. Το μόνο σύστημα υγείας-κατά δική τους παραδοχή- που μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία την πρωτόγνωρη αυτή επιδημική κρίση.

Επιδίδονται σε κακοστημένες επικοινωνιακές φιέστες μπροστά σε ελεγχόμενες τηλεοπτικές κάμερες και ελεγχόμενα ΜΜΕ, επιρρίπτοντας την ευθύνη της υγείας και της ασθένειας αποκλειστικά στους πολίτες για να καλύψουν τη δική τους εγκληματική πολιτική. Το δόγμα της «ατομικής ευθύνης» σερβίρεται αυτοκόλλητα με την αυταρχική εκστρατεία της πλήρους απαγόρευσης κυκλοφορίας, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για ακόμη πιο αντιδημοκρατικά μέτρα καταστολής. Μόνο και μόνο για να μην αντιδράσουμε στον προδιαγεγραμμένο «ατομικό θάνατο», που επιφυλάσσει η εγκληματική πολιτική τους, με την επιλογή να μην γίνονται μαζικά τέστ, όπως επισημαίνει συνεχώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, με την επιλογή να χαρίζονται εκατομμύρια ευρώ σε αχρείαστους για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ιδιώτες, κλινικάρχες, ιδιοκτήτες δρόμων, καναλάρχες.

Σ’ αυτήν τη λογική εντάσσεται το λουκέτο στο οξυγόνο των ελάχιστων Πάρκων στην Αθήνα και την Αττική.  Γιατροί,   ψυχολόγοι, όλοι οι ειδικοί επιστήμονες πιστοποιούν-και αντιδρούν δημόσια πλέον- ότι οι ανοιχτοί μεγάλοι χώροι είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της υγείας και της ψυχικής ασφάλειας των κατοίκων. Οι κάτοικοι της Ακαδημίας Πλάτωνα, του Κολωνού, των Σεπολίων, οι κάτοικοι Αθήνας – Αττικής δεν κινδυνεύουν από το ελεύθερο πράσινο και τον αέρα των Πάρκων, αλλά από την ανεξέλεγκτη λειτουργία των εργοταξίων που παραμένουν ανοιχτά, των κάτεργων –  τηλεφωνικών κέντρων, των ανήλιων δρόμων του κέντρου της μεγαλούπολης Αθήνας και άλλων περιοχών.

Για το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα όπως και για όλα τα άλλα Πάρκα της πόλης θα ήταν αρκετός ένας απλός έλεγχος για τυχόν περιστατικά συνωστισμού κατοίκων. Αυτό το τόσο λογικό, δεν το επιλέγουν. Επιδιώκουν, με το βλέμμα στραμμένο στο “μετά” και στα σχέδια που ετοιμάζουν από τώρα για να “πληρώσει το μάρμαρο”, πάλι ο εργαζόμενος λαός, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, να ωθήσουν στην προσωπική απόγνωση, στην παραίτηση από το συλλογικό, στη διαχείριση συνειδήσεων και αντιστάσεων. 

Να μην επιτρέψουμε να πετύχουν τα σχέδιά τους.

Προστατεύουμε την υγεία μας και των γύρω μας, με ευαισθησία και ευθύνη.

Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και αγωνιζόμαστε για την άμεση ενίσχυση της δημόσιας, δωρεάν υγείας.

Διεκδικούμε και υπερασπιζόμαστε τις δημοκρατικές ελευθερίες μας.

Οι ανοιχτοί, ελεύθεροι, δημόσιοι χώροι, Πάρκα και βουνά της Αττικής είναι αναπόσπαστο μέρος της υγείας του πληθυσμού, των δικαιωμάτων μας.

Να ανασταλεί τώρα το μέτρο του ολοκληρωτικού σφραγίσματος κάθε Πάρκου, Άλσους, περιαστικών περιπατητικών διαδρομών.

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα θα φέρουμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο καλούμε να πάρει θέση να ανοίξει το πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα και όλα τα πάρκα της Αθήνας και της Αττικής τώρα και θα συμβάλλουμε στις διεκδικήσεις και πρωτοβουλίες των κατοίκων για το ζήτημα αυτό.