(ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ)

Την άμεση πληρωμή των εργαζομένων που εργάστηκαν στις Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων το καλοκαίρι του 2019, ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ, προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών και την οποία υπογράφουν οι βουλευτές Λιάνα Κανέλλη, Γιάννης Γκιόκας, Χρήστος Κατσώτης και Διαμάντω Μανωλάκου.

Αναλυτικά η Ερώτηση:

«Με ευθύνη της Κυβέρνησης, για ακόμη μια χρονιά παρουσιάζεται καθυστέρηση αρκετών μηνών στην πληρωμή των στελεχών που εργάστηκαν το καλοκαίρι στις Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων (Ομαδάρχες/σες, Κοινοτάρχες/σες, Βοηθοί Παιδαγωγικού Προγράμματος, Υπαρχηγοί, Βοηθοί Αρχηγοί & Αρχηγός).

Με το ισχύον καθεστώς, με το οποίο λογίζονται από το Δήμο ως εθελοντές, εργάζονται χωρίς ασφάλιση, χωρίς εργασιακά δικαιώματα και αμείβονται με αμοιβή που καθορίζεται κάθε χρόνο με ΚΥΑ των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών.

Για τις αμοιβές της κατασκηνωτικής χρονιάς του 2019 η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση "για τον καθορισμό των αποδοχών των στελεχών των Παιδικών Εξοχών του Δήμου Αθηναίων" δεν έχει ακόμη εκδοθεί, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η έκδοση σχετικής Απόφασης Δημάρχου για την πληρωμή των ενταλμάτων.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί,

Τι μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση για την άμεση έκδοση της σχετικής ΚΥΑ ώστε να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι της κατασκήνωσης, χρήματα που έχουν άμεση ανάγκη τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε.

Τι μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση για να μην επαναληφθεί η ίδια καθυστέρηση τις επόμενες χρονιές».

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.