24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 10:45

Μέτρα στήριξης των επαγγελματιών της Αθήνας

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης της λαϊκής οικογένειας και των επαγγελματιών της πόλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας ψήφισαν τα μέτρα για την απαλλαγή δημοτικών τελών-φόρων-τροφείων που και οι ίδιοι είχαν προτείνει. Ζήτησαν επιπλέον από τη δημοτική Αρχή:

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια, κουλούρια, κάστανα, άνθη κ.λπ.).

 Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του Δήμου, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ, που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.

Στην ίδια συνεδρίαση, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ψήφισαν θετικά στην πρόταση για τη διάνοιξη 372 νέων τάφων στο Γ’ Νεκροταφείο, ζητώντας επίσης την αναστολή παραχώρησης οικογενειακών τάφων την επόμενη διετία.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε την ακύρωση πρόσληψης 10 εργαζομένων που είχε εγκριθεί για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ του Δήμου καθώς οι εργαζόμενοι αυτοί, με βάση την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ για την μετακίνηση του προσωπικού, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν καλύπτοντας κενά στα δημοτικά ιατρεία που συνεχίζουν να είναι υποστελεχωμένα, στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και σε άλλες κοινωνικές δομές του Δήμου.