Καμπάνια ενημέρωσης των δημοτών καθώς και παρουσίαση των μεθόδων πρόληψης με αφορμή την «Ημέρα Προστασίας από το AIDS – Ημέρα Προφυλακτικού», διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων υπό την επιμέλεια του Αντιδήμαρχου Υγείας Μανόλη Καλαμπόκα.

Στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο (Σόλωνος 78), στο 5o Δημοτικό Ιατρείο (Σαρανταπόρου 4 – Άνω Πατήσια) και στο 6ο Δημοτικό Ιατρείο (Χανίων 4β-Κυψέλη) πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εξετάσεις με το Rapid Test HIV (γρήγορο τεστ για την ανίχνευση του ιού που γίνεται τηρώντας την ανωνυμία του εξεταζόμενου), χορηγήθηκαν δωρεάν  προφυλακτικά και έγινε   ενημέρωση του κοινού από τους ιατρούς των Δημοτικών Ιατρείων. Σημειώνεται ότι τα Rapid HIV tests θα πραγματοποιούνται  δωρεάν στα τρία Δημοτικά Ιατρεία  το επόμενο διάστημα.

Ιδιαίτερη σημασία για την επιτυχία των δράσεων αυτών έχει η συνεργασία με τη Διεθνή Οργάνωση «Aids Healthcare Foundation», η οποία ενισχύθηκε φέτος με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής. Η Οργάνωση θα συνδράμει με παροχή τεχνογνωσίας στον τομέα της πρόληψης του AIDS.