09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 16:09

Κυριακάτικη παρέμβαση καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων σε Γουδή-Αμπελοκήπους – Κώστας Μπακογιάννης: Συντονισμένοι και αποφασισμένοι δίνουμε τη μάχη για καθαρή πόλη

Σε Γουδή και Αμπελοκήπους συνεχίστηκαν για τέταρτη Κυριακή από τον Δήμο Αθηναίων οι μεγάλες συντονισμένες επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται με την ταυτόχρονη χρήση πολλών τεχνικών μέσων και επικεντρώνονται κάθε φορά σε μία μόνο Δημοτική Κοινότητα. Στην 7η Κοινότητα οι εργαζόμενοι στην Διεύθυνση Καθαριότητας με πέντε μεγάλα σάρωθρα και αντίστοιχα πλυστικά μηχανήματα, σκούπισαν, καθάρισαν και έπλυναν, μεγάλους και μικρούς δρόμους της ιδιαίτερα αυτής, πυκνοκατοικημένης περιοχής.

Το χαρακτηριστικό των Κυριακάτικων δράσεων είναι ότι γίνονται με όλες τις τεχνικές δυνάμεις σε λίγες ώρες και σε περιοχές που κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει τις εργάσιμες μέρες και ώρες εξαιτίας της παρουσίας μεγάλου αριθμού αυτοκινήτων και της αντίστοιχης κυκλοφοριακής επιβάρυνσης.

Η επιχείρηση ήταν αντίστοιχη με αυτή στην 1η Κοινότητα (Εξάρχεια-Κολωνάκι), στην 3η Κοινότητα (Μεταξουργείο, Βοτανικός, Πετράλωνα) και στην 6η Κοινότητα (Κυψέλη).

Η Διεύθυνση Καθαριότητας έχει προγραμματισμένες παρεμβάσεις για όλες τις επόμενες Κυριακές εκτός από το καθημερινό πρόγραμμα καθαριότητας στις 129 γειτονιές της Αθήνας το οποίο εμπλουτίζεται διαρκώς με στόχο της βελτίωση της καθημερινότητας κατοίκων και επισκεπτών.

Οι δρόμοι που σαρώθηκαν στην 7η  Δημοτική Κοινότητα, είναι:

Λεβαδείας

Καρυοφυλλη

Κορινθίας

Δημ. Πύρρου

Αρκαδίας

Πολυγώνου

Σαλώνων

Αιγίου

Ζίχνης

Ζαγοράς

Μεσσηνίας

Τρικάλων

Ήλιδος ( από Κηφισίας έως Μεσογείων)

Φωκίδος (από Κηφισίας έως Μεσογείων)

Εστία (από Κηφισίας έως Μεσογείων)

«Μπορείς να κερδίζεις αγώνες όταν η ομάδα είναι συντονισμένη και αποφασισμένη. Στην αρχή του πρώτου ημιχρόνου, το παιχνίδι φαίνεται ότι έχει κριθεί. Η ομάδα της καθαριότητας του δήμου θα το κερδίσει. Και μαζί της το κερδίζουν όλοι οι Αθηναίοι, κάθε μέρα» τονίζει σε δήλωση του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.