22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 11:14

Ημερίδα με θέμα την αντισεισμική προστασία στους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου Αθηναίων

Το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών (Δ.Β.Α.), σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), πραγματοποίησε το Σάββατο  18 Ιανουαρίου ημερίδα με θέμα: “Αντισεισμική Προστασία Παιδικών Σταθμών”, στο Αμφιθέατρο “Αντώνης Τρίτσης” του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων.

 Η ημερίδα αυτή αποτελεί τμήμα μιας ευρύτερης σειράς σεμιναρίων και πιλοτικών προγραμμάτων σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, που σκοπό έχουν την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση παιδιών, γονέων και προσωπικού του Δ.Β.Α., σε θέματα αντισεισμικής προστασίας, καθότι η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση από άποψη σεισμικότητας στην Ευρώπη και την έκτη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η εμπειρία από τις παραπάνω δράσεις υπήρξε εξαιρετικά σημαντική στη διαχείριση του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε στην Αττική την 19η Ιουλίου 2019, καθώς τα παιδιά κλήθηκαν να εφαρμόσουν τις δεξιότητες προστασίας και αποφυγής ατυχημάτων που είχαν ήδη αναπτύξει. Παράλληλα, η ψυχραιμία και ετοιμότητα που επέδειξε το εκπαιδευμένο προσωπικό του Δ.Β.Α., ακολουθώντας τα Σχέδια Έκτακτης Ανάγκης Σεισμού, οδήγησε στο να παραδοθούν με ασφάλεια όλα τα παιδιά στους γονείς τους.