02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 07:43

Κουρελόχαρτα οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου από τη δημοτική αρχή Μπακογιάννη. Στηρίζουμε την κινητοποίηση των συμβασιούχων της 3Κ, απολυμένων από το δήμο της Αθήνας, Παρασκευή 29/11, στις 2.30μμ

Σε κουρελόχαρτα έχει μετατρέψει ο δήμος της Αθήνας τις ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου με τις οποίες δηλώνεται έστω στα λόγια η συμπαράσταση του δημοτικού συμβουλίου στους συμβασιούχους που απολύονται και η τοποθέτησή του να υπάρξει παράταση των συμβάσεών τους είτε στα κοινωφελή προγράμματα είτε για αυτούς που απολύθηκαν από την 3Κ.

Έτσι, σε αντίθεση με την θετική ομόφωνη τοποθέτηση του δημοτικού συμβουλίου στις 31/10 σχετικά με τους απολυμένους συμβασιούχους της 3Κ αλλά και νωρίτερα με τα κοινωφελή προγράμματα, η νομική εκπροσώπηση του δήμου παρίσταται στις αίθουσες των δικαστηρίων και τοποθετείται εναντίων των προσφυγών των εργαζομένων που ζητούν την παράταση των συμβάσεων τους.

Η στάση αυτή αποτελεί εμπαιγμό από την πλευρά της δημοτικής αρχής γιατί δεν σέβεται ούτε αυτά που ψηφίζει το δημοτικό συμβούλιο, καταστώντας τα με τον τρόπο αυτό κυριολεκτικά κουρελόχαρτα χωρίς κανένα αντίκρισμα. Αποτελεί μέγιστη υποκρισία! Χλευάζει την αγωνία για το ψωμί τους εκατοντάδων οικογενειών που είδαν την πόρτα της απόλυσης, θύματα μιας πολιτικής που θέλει τη δουλειά ως προνόμιο και το μισθό ως φιλοδώρημα, που πετάγονται σαν την τρίχα από το ζυμάρι στον Καιάδα της ανεργίας. Οι εργαζόμενοι αυτοί καθώς και πολλοί άλλοι ακόμη είναι απολύτως απαραίτητοι για να λειτουργήσουν οι υποδομές του δήμου της Αθήνας στοιχειωδώς με βάση τις κοινωνικές ανάγκες και να μην απαξιώνονται συνεχώς σε βάρος των δικαιωμάτων της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Παρ’ όλα αυτά συμβασιούχοι με τις προσλήψεις της 3Κ καθώς και εργαζόμενοι με τα κοινωφελή προγράμματα απολύονται. Τα αποτελέσματα των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό στις υπηρεσίες του δήμου φαίνονται καθημερινά ενώ η ανακυκλούμενη εργασία αποτελεί τη βαρβαρότητα των δημοσιονομικών συμφώνων της ΕΕ και των μνημονιακών νόμων όλων των κυβερνήσεων.

Στεκόμαστε στο πλάι των εργαζομένων αυτών και στηρίζουμε τον αγώνα τους για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας που φέρνει η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και όλων των συνδιασμών τους.

Απαιτούμε να υποστηρίζει η νομική εκπρόσωπος του δήμου τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στα δικαστήρια και στηρίζουμε την κινητοποίηση των συμβασιούχων της 3Κ, απολυμένων από το δήμο της Αθήνας, την Παρασκευή 29/11, στις 2.30μ

Απαιτούμε:

-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες/ους

-Καμία απόλυση συναδέλφου/ισσας

-Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων συμβασιούχων με στόχο τη μονιμοποίησή τους

-Να σταματήσει τώρα η πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας

-Καμία συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Καμία ιδιωτικοποίηση των δημόσιων φορέων. Καμία σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) στους δημόσιους φορείς.