25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 05:50

Ο Μπακογιάννης γύρισε την πλάτη στους εργαζομένους και διάλεξε την μεριά των μεγαλοεργολάβων

Η σύγκλιση του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας για να συζητήσει την πρόταση των συνδικάτων των εργαζόμενων να αποσυρθεί το άρθρο 179 του “αναπτυξιακού νόμου” της κυβέρνησης, με το οποίο προχωράνε απρόσκοπτα οι ιδιωτικοποιήσεις στην καθαριότητα, το πράσινο, τον ηλεκτροφωτισμό και τις τεχνικές υπηρεσίες, ήταν αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων και των απεργιών στους Δήμους. Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και όλες οι άλλες παρατάξεις της αριστερής αντιπολίτευσης ζητήσαμε την σύγκλιση. Τελικά και η παράταξη του ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής τον Γερουλάνο ζήτησε επίσης την σύγκλιση και έτσι διαμορφώθηκε ο αριθμός των 20 που ανάγκασαν το Μπακογιάννη να το πραγματοποιήσει.

Στη ψηφοφορία, η πρόταση που κατέθεσαν τα σωματεία των εργαζόμενων πήρε 20 ψήφους. Η πρόταση απορρίφθηκε με 21 ψήφους των συμβούλων της παράταξης του Δημάρχου Μπακογιάννη,με την ενίσχυση του Βουλγαράκη,

Ερωτηματικά δημιουργεί η στάση ορισμένων δημοτικών συμβούλων της παράταξης του Γερουλάνου, που πρόσκειται στο ΚΙΝΑΛ, οι οποίοι ενώ υπέγραψαν το αίτημα για την έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου τελικά απουσίαζαν!

Ο Δήμαρχος Μπακογιάννης προσπάθησε να διασκεδάσει τις αντιδράσεις των εργαζόμενων, εμφανίζοντας το μαύρο άσπρο, όσον αφορά τις συνέπειες της απελευθέρωσης των τελευταίων εμποδίων για τη σύναψη συμβάσεων με εργολάβους.Τελικά τους γύρισε την πλάτη χαρακτηρίζοντας πάρτι δημοκρατίας το άρθρο 179 ενώ πρόκειται για πάρτι των πλιατσικολόγων των δημοτικών υπηρεσιών. Πόσο υποκρισία χρειάζεται κανείς να διαθέτει για να ισχυρίζεται όπως ο Μπακογιάννης ότι δεν κινδυνεύουν οι θέσεις εργασίας όταν απολύονται 1000 εργαζόμενοι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ;

Τη σκυτάλη θα χρειαστεί να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας το απεργιακό κύμα, που αυτές τις μέρες έδειξε το ποιος έχει τη δύναμη να σταματήσει τις επιθέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία τα δίνει όλα στους καπιταλιστές. Είναι οι εργατικοί αγώνες και οι φοιτητικές καταλήψεις που ανοίγουν το δρόμο για να τα πάρουμε όλα πίσω.