01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 07:21

Τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30 Σεπτέμβρη 2019

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Σεπτέμβρη 2019, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος, έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης τα εξής θέματα:

«Την Τετάρτη είναι η δική δυο εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων και δύο συμβούλων προηγούμενης περιόδου, μεταξύ αυτών κι εγώ, από τον αρχιμανδρίτη Π. Μπούμπα γιατί είπαμε τη γνώμη μας σε δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το καθεστώς που έχει διαμορφώσει στο Γηροκομείο Αθηνών, υπόθεση για την οποία ο συγκεκριμένος ιερέας στις 22 Νοεμβρίου δικάζεται σε Κακουργοδικείο. Με αφορμή τη δίκη, θα πρέπει να επανέλθει η συζήτηση σχετικά με το τι σκοπεύει να κάνει η νέα διοίκηση του Δήμου με το θέμα του Γηροκομείου.

Δεύτερο θέμα, έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο εργολαβία για να γκρεμιστούν 12 ετοιμόρροπα κτίρια. Σήμερα έχει πραγματοποιηθεί μόνο η κατεδάφιση του κτίσματος στην οδό Μυλοποτάμου, η εργολαβία έχει σταματήσει και θέλουμε να μάθουμε τι γίνεται. Είχε προβληθεί σαν μια διαδικασία γρήγορη  στην οποία είχαμε προτείνει να εντάξουμε κι άλλα ώριμα για κατεδάφιση κτίρια όπως αυτό δίπλα στο Λύκειο της Ριζούπολης. 

Είχαμε αποφασίσει στο δημοτικό συμβούλιο την ίδρυση ΕΕΕΕΚ Αθήνας για τη χρονιά 2019-2020, αναγνωρίζοντας την ανάγκη να υπάρχει στο Δήμο της Αθήνας μια τέτοια μονάδα, ώστε να μπορούν να απορροφηθούν οι 150 αιτήσεις εγγραφής που έμειναν στον αέρα. Μιλάμε για παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα με την ένταξη τους στο εκπαιδευτικό σύστημα. Φυσικά η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αντίθετα από τις θέσεις των συλλόγων των διδασκόντων, ήταν να είναι η προσωρινή έδρα στο συγκρότημα των 54 & 55 δημοτικών σχολείων στη Μιχαήλ Βόδα. Η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μας λέει ότι δε γίνεται να εγκατασταθεί εκεί. Έχουμε απόφαση ίδρυσης και μέχρι να φτιαχτεί το σχολείο στη Λάμψα τα παιδιά μένουν στον αέρα. Πιστεύουμε ότι μπορεί να αξιοποιηθεί ο χώρος και να λειτουργήσει στο κτίριο της οδού Πρασσά που έκλεισε. 

Στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε τεθεί το θέμα του συλλόγου γονέων του  102ου δημοτικού σχολείου στο Πολύγωνο, για την παρουσία κεραίας πάνω στο σχολείο. Μίλησαν για τους άμεσους κινδύνους, την ανάγκη να ξηλωθεί η κεραία και κατέθεσαν πλήρη φάκελο. Πρέπει να έρθει το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για να αποφασιστούν άμεσες ενέργειες.

Θεωρούμε ότι τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί από το σύλλογο Πολίτες της Ριζούπολης, για τα αντιπλημμυρικά έργα στην Λ. Ηρακλείου και την απαλλοτρίωση του οικοπέδου Ριζόπουλου που είχε αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τέλος, σχετικά με καταγγελία που μας έγινε από συνταξιουχικά Σωματεία, τη στιγμή της ενημέρωσης των συνταξιούχων στη Λέσχη Φιλίας στην οδό Τελέστου για τις εξελίξεις και τα δικαιώματά τους, η υπεύθυνη της Λέσχης προχώρησε σε πολιτική λογοκρισία απέναντι στους εκπροσώπους των Σωματείων που δεν εμπίπτει στη δουλειά της. »

Στην ίδια συνεδρίαση οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας ζήτησαν από το δημοτικό συμβούλιο, να μην αρκεστεί στη συζήτηση, αλλά να λάβει απόφαση στηρίζοντας το ψήφισμα που τέθηκε κατόπιν αιτήματος των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο με το οποίο «το δημοτικό συμβούλιο τάσσεται υπέρ στο αίτημα των εργαζομένων για μόνιμη & σταθερή εργασία».