30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 11:11

1 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία

«Η μέρα αυτή υπενθυμίζει σε όλους μας ότι οι μεγαλύτερες γενεές υπήρξαν οι γονείς και οι δάσκαλοι όλων, ότι σε αυτούς χρωστάμε το ζην και το ευ ζην. Στο Δήμο Αθηναίων τιμούμε τους ηλικιωμένους οι οποίοι αποτελούν βασική προτεραιότητα της κοινωνικής πολιτικής του» επισημαίνει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Πρόνοιας & Ισότητας Αλεξάνδρα (Αλεξία) Έβερτ-Αλβέρτη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία (1η Οκτωβρίου).

Η κ. Έβερτ, με αφορμή την ημέρα, αναφέρθηκε στους στόχους του Δήμου Αθηναίων για την ενίσχυση του θεσμού των Λεσχών Φιλίας, προκειμένου να αναπτύξουν ακόμη περισσότερες πρωτοβουλίες και δράσεις για τους πολίτες της τρίτης ηλικίας που έχουν ανάγκη τη συντροφικότητα, τη φροντίδα, την κοινωνική συναναστροφή αλλά και την υγεία.

Σήμερα, σε ολόκληρη την Αθήνα, λειτουργούν 25 Λέσχες Φιλίας όπου καθημερινά, περισσότεροι από 4.500 Αθηναίες και Αθηναίοι άνω των 60 ετών, έρχονται σε επαφή με συμπολίτες τους, γυμνάζονται, συμμετέχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, επισκέπτονται μουσεία, λαμβάνουν μέρος σε εκδρομές και παρακολουθούν ομιλίες ιατρικού περιεχομένου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος της Αθήνας, προωθεί το σχέδιό του για την αναβάθμιση όλων των δραστηριοτήτων των Λεσχών Φιλίας αλλά και για την ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στο οποίο συμμετέχουν και δέχονται τη φροντίδα των υπαλλήλων του Δήμου 241 πολίτες.

Όπως εξήγησε η αρμόδια Αντιδήμαρχος, πεποίθηση της νέας Δημοτικής Αρχής είναι ότι ο Πολιτισμός μίας κοινωνίας, έχει εφαρμογή και αποτέλεσμα μόνο όταν λειτουργεί η πρόνοια και η φροντίδα για όσους την έχουν ανάγκη.