25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 06:18

Χρυσοχοίδης, Μπακογιάννης, Κασιδιάρης ΜΑΖΙ επιτίθενται στις καταλήψεις στέγασης προσφύγων

Δίκη στο αυτόφωρο του Αλέξανδρου Σταματίου, Πέμπτη 26/9, 9πμ, Ευελπίδων

Η σύλληψη του φωτορεπόρτερ Αλέξανδρου Σταματίου την ώρα της εισβολής των ΜΑΤ στη κατάληψη στέγης προσφύγων στο κλειστό σχολείο της οδού Πρασσά στα Εξάρχεια αποκάλυψε την ρατσιστική συνεργασία Χρυσοχοίδη-Μπακογιάννη-Κασιδιάρη. Στη δικογραφία για την παραπομπή του Αλέξανδρου Σταματίου στο αυτόφωρο συμπεριλαμβάνεται η μηνυτήρια αναφορά του 2016 που προκάλεσε τη εισαγγελική παρέμβαση στη κατάληψη του πρώην 5ου Λύκειου και την υπογράφει ο τέως βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης!

Δεν ξεχνάμε ότι ο Μπακογιάννης ως πρώτη πράξη της προεκλογικής του εκστρατείας ήταν η επίσκεψη του στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, συνοδευόμενος από στέλεχος της χρυσαυγίτικης ρατσιστικής “επιτροπής κατοίκων”. Ούτε ξεχνάμε την εκλογή του Κασιδιάρη στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου της Αθήνας με τις ρυθμίσεις Μητσοτάκη-Θεοδωρικάκου και τις παροχές σε γραφεία και αποσπασμένους υπαλλήλους που του εξασφάλισε ο Μπακογιάννης. Όμως τώρα, ήρθε στην επιφάνεια ότι η επιχείρηση “νόμος και τάξη στα Εξάρχεια” έχει τη βούλα της συνεργασίας  Χρυσοχοίδη-Μπακογιάννη-Κασιδιάρη.

Με την σύλληψη του φωτορεπόρτερ Αλέξανδρου Σταματίου και την παραπομπή σε δίκη για διατάραξη κοινής ειρήνης, χέρι-χέρι με τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα κατά των προσφύγων που βρήκαν stamatiou prassa

καταφύγιο στις καταλήψεις στέγης όπως στην Πρασσά και Μερλιέ, το πρώην 5ο σχολείο, η ΕΛΑΣ προωθεί και την φίμωση της ενημέρωσης. Με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να συγκαλύψει τις ρατσιστικές αθλιότητες, με το κυνηγητό των μωρομάνων και των παιδιών τους αλλά και το μάντρωμα τους σε στρατόπεδα-γκέτο, έξω από τις πόλεις.

Είναι μια άκαρδη, ανάλγητη, ρατσιστική εκστρατεία  ενάντια στην αλληλεγγύη και την ανθρωπιά που ξεχείλιζε στην γειτονιά με τον κόσμο που πρόσφερε απλόχερα στους κατατρεγμένους πρόσφυγες και τα παιδιά, ρούχα, τρόφιμα αλλά και ανοιχτή αγκαλιά. Δεκάδες παιδιά που φοιτούσαν στα δημοτικά σχολεία με τις αρπαγές της ΕΛΑΣ δεν θα κάτσουν στα θρανία αλλά θα βρεθούν στη μέση του πουθενά, όπως στο Κιλκίς ή στην Κόρινθο.

Στα χέρια τους έχουν κονδύλια για την άμεση στέγαση χιλιάδων προσφύγων σε σπίτια μέσα στις πόλεις ενώ προτιμούν να εκκενώνουν καταλήψεις στέγης , να χτίζουν άθλιες Αμυγδαλέζες σπαταλώντας εκατομμύρια και να κρατάνε χιλιάδες πρόσφυγες στην βαρβαρότητα των κάμπο στα νησιά.

Φασιστοειδή, υπουργοί του Μητσοτάκη, σαν τον Άδωνι Γεωργιάδη, ξερνάνε ρατσιστικό δηλητήριο κατά των προσφύγων από τα κανάλια με αναφορές για “εισβολές” και “λαθρομετανάστες” τις μέρες που στη Βουλή φέρνουν αντεργατικά μέτρα για την διάλυση των συνδικάτων και την εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών πλούσιων φίλων τους.

Αυτές τις μέρες παίρνουν τον δρόμο της απόλυσης εκατοντάδες συμβασιούχοι στον Δήμο της Αθήνας και ο Μπακογιάννης τους γυρνά την πλάτη προτιμώντας τις καταδιώξεις προσφύγων από τα Εξάρχεια. Είναι το προσωπικό που θα μπορούσε να συμβάλει στην φροντίδα ντόπιων και προσφύγων που έχουν ανάγκη το κράτος πρόνοιας και όχι το κράτος της καταστολής.

Να σταματήσει η δίωξη του φωτορεπόρτερ Αλέξανδρου Σταματίου, ο οποίος είχε δεχθεί επίθεση από φασίστες στην περιοχή των Εξαρχείων πριν από κάποιους μήνες.

Να μπει τέλος στις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ.

Το εργατικό κίνημα που ετοιμάζεται να δώσει την πρώτη απάντηση στα αντεργατικά σχέδια Μητσοτάκη την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη είναι ώρα να μπει μπροστά και να τσακίσει μαζί με την λιτότητα, το ρατσισμό και τη καταστολή.

Στις 12 Οκτώβρη, στη Νομική της Αθήνας, η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε Πανελλαδική Συνέλευση και Διεθνή Συνάντηση ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό. Μπορούμε να σταματήσουμε τις άθλιες ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα δυναμώνοντας ξανά το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Μπορούμε να τσακίσουμε τους φασίστες και να ξηλώσουμε τα μέτρα της ΝΔ που τους στρώνουν το δρόμο! Είναι ώρα για οργάνωση της αντίστασης!