23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 06:40

Η πόλη πουλιέται κομμάτι κομμάτι, με τη δημοτική αρχή της Αθήνας πολιτικό μεσάζοντα της αγοραπωλησίας

Άλλη μια εκκένωση του πολιτισμού της Βαρβαρότητας.

Μπακογιάννης-Μητσοτάκης καθαρίζουν το κέντρο από παιδιά, βιβλία κι ανθρωπιά με στόχο ένα εκτεταμένο σχέδιο εκτοπισμού των κατοίκων για την «ανάπτυξη» της τουριστικής βιομηχανίας

Για την εκδίωξη προσφύγων από 2 χώρους κατάληψης, που ζούσαν τα τελευταία χρόνια

Αμέσως μετά την εκκένωση του κτηρίου επί των οδών Αχαρνών & Σουρμελή (παλαιό 2ο Γυμνάσιο), τον καθαρισμό του, τη σφράγιση του και ένα ελαφρύ καλλωπισμό εξωτερικά που έκαναν υπηρεσίες του Δήμου, ο δήμαρχος της Αθήνας, Κ. Μπακογιάννης, συναντήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο με τον Μπαμπινιώτη (πρόεδρο της φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Αρσακείων και Τοσιτσείων Σχολείων) και συμφώνησαν στο άψε-σβήσε να αξιοποιηθεί ο χώρος που εκδιώχτηκαν οι μετανάστες για «πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς» σκοπούς. Το ραντεβού ήταν προκαθορισμένο για επικοινωνιακούς λόγους ώστε τα φώτα της δημοσιότητας να πέσουν στην «πολιτιστική αξιοποίηση» του κτηρίου και όχι στο τρομαγμένο βλέμμα των προσφυγόπουλων με τα παιχνίδια στα χέρια που εκδιώχθηκαν για μια ακόμα φορά.

Κυρίως, λοιπόν, προέχει ο πολιτισμός. Ο πολιτισμός της Βαρβαρότητας!

Οι πρόσφυγες-μετανάστες που εκδιώχθηκαν βίαια από τα 2 κτίρια στην Αχαρνών (το ένα απέναντι στο άλλο), μεταξύ των οποίων πάνω από 100 παιδιά, μεταφέρθηκαν στο Αλλοδαπών και θα διοχετευτούν σε διάφορα μέρη.

Ο κ. δήμαρχος προφανώς, και γνώριζε για την επέμβαση της ΕΛΑΣ και συμμετείχε στην προετοιμασία, μη χάνοντας καιρό. Το έχει δηλώσει από την αρχή, άλλωστε…

Δεν έχουμε χρόνο, σηκώνουμε τα μανίκια και προχωράμε. Έξω από ‘δω βρωμο…, πρέπει να καλλωπίσουμε τη πόλη μας, δεν χωράτε ανάμεσα μας.

Ο κ. δήμαρχος ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για το πώς ζούσαν οι δεκάδες οικογένειες σε αυτά τα 2 κτίρια, αν είχαν θέρμανση, νερό, χώρους υγιεινής, κρεβάτια, τρόφιμα κ.λπ.

Τι δουλειά έχει αυτός με αυτά τα πράγματα! Τα δικά του παιδιά μεγαλώνουν με όλες τις ανέσεις, μακριά από τέτοιους χώρους και τα χαρτόκουτα για κρεβάτι.

Δεν του πέρασε από το μυαλό να έρθει σε συμφωνία με τον κ. Μπαμπινιώτη να φτιαχτούν αυτοί οι χώροι και να αξιοποιηθούν για την φιλοξενία  των προσφύγων. Του ξέφυγε.

Έξω από δω, που έχετε βάλει στόχο να μου στραπατσάρετε τη βιτρίνα της πόλης, μόλις 100-150 μ. από το κεντρικό κτίριο των υπηρεσιών του Δήμου, επί της Λιοσίων 22.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι  ο Κ. Μπακογιάννης (δήμαρχος της Αθήνας) και η παράταξή του είναι ένας από αυτούς που ψήφισαν τη συμμετοχή του δήμου της Αθήνας στην απογευματινή συγκέντρωση για το Περιβάλλον στο Σύνταγμα στις 20 Σεπτέμβρη.  Έτσι ξεπλένεται η βαρβαρότητα! Με «πολιτισμό, περιβάλλον και κοινωνική ευαισθησία»! Με άνευρα και άχρωμα ψηφίσματα, με επικοινωνιακή χρήση των κινημάτων  για να καθαγιάσουν την ανάλγητη πολιτική.

Εδώ και 2 μήνες η κυβέρνηση του νόμου και της τάξης, έχει ξεκινήσει ένα πογκρόμ  συλλήψεων- εκδιώξεων-απομάκρυνσης των «φτωχοδιάβολων» (τοξικοεξαρτημένων, προσφύγων κ.α), κάνοντας την αρχή από εκεί για να επεκταθεί στους ρομά, τους διαδηλωτές, σε  εργάτες που έχουν συμπεριφορά εκτός των ορίων που βάζει το σύστημα τους, τους αναρχικούς, τους κομμουνιστές.

Το σχέδιο εκκένωσης των καταλήψεων, ο νόμος για το άσυλο (με αιχμή το Οικονομικό Πανεπιστήμιο), ο σχεδιασμός για ενοποίηση των χώρων του Μουσείου με το ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου επί της Πατησίων, η επίθεση που δέχονται τα Εξάρχεια, η εμφάνιση στρατο-αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, η επέκταση των μέτρων και σε άλλες συνοικίες, κυρίως του κέντρου, αποτελούν την αρχή υλοποίησης ενός σχεδίου εκτοπισμού των κατοίκων και της   ανήσυχης νεολαίας από το κέντρο της πόλης.

Ένα σχέδιο εκτοπισμού (κατοίκων, χώρων, χρήσεων) από ότι τους εμποδίζει για να αναπτύξει το τουριστικο-ξενοδοχειακό κεφάλαιο τη δράση του, συντρίβοντας και κάθε μορφής μικρο-επαγγελματικών δράσεων, των γειτονιών του κέντρου. Ο επόμενος στόχος θα είναι τα μικρομάγαζα της Αχαρνών, της περιοχής του Ψυρρή και της Ευριπίδους, η κεντρική λαχαναγορά- ψαραγορά (Βαρβάκειος) όπου εξυπηρετούν χιλιάδες κόσμο του μεροκάματου. Όλα θα υλοποιούνται  με βία αλλά  και με τα σχέδια «ανάπτυξης» των περιοχών, που όλοι θα  «έχουμε κάτι να κερδίσουμε».  Οι πίσω αυλές   της Αθήνας ας περιοριστούν με κάποια πάρκα τσέπης και καλλωπισμούς με παγκάκια και χαλίκι. Όταν θα ‘ρθει η «ανάπτυξη» θα πάρουν κι αυτές από τα ψίχουλα που θα περισσεύουν.

Οι νόμοι που ψηφίζουν αυτή την περίοδο για συρρίκνωση των δικαιωμάτων για απεργία, οι ειδικές οικονομικές ζώνες για το κεφάλαιο με αντίστοιχους μισθούς (εκτός των ήδη χτυπημένων συλλογικών συμβάσεων) είναι ενδεικτικά.

Όποιος δεν θέλει να καταλάβει θα το υποστεί πολύ γρήγορα.

Να αντιδράσουμε συλλογικά-μαζικά ενάντια στο νέο τρομο-κυνηγητό.

Υ.Γ. Η πόλη πουλιέται κομμάτι κομμάτι, με τη δημοτική αρχή της Αθήνας πολιτικό μεσάζοντα της αγοραπωλησίας

Οι «πολιτιστικές, εκπαιδευτικές» και «γαστρονομικού πολιτισμού» αξιοποιήσεις είναι ο φερετζές για να αρπαχτούν για εμπορική εκμετάλλευση και κερδοφορία από τους επιχειρηματικούς ομίλους, δεκάδες ακίνητα που διεκδικεί το κίνημα των γειτονιών για δημόσια αξιοποίηση και λαϊκή χρήση!

Μήπως η αξιοποίηση του Τοσίτσειου σχολείου θα ακολουθήσει την «τύχη» του Αρσάκειου Μεγάρου και τα δύο ιδιοκτησίας της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, που έχει πρόεδρο τον  Γ. Μπαμπινιώτη; Αυτό εννοούν Μπακογιάννης και Μπαμπινιώτης «αξιοποίηση για πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς»;

Γιατί τον Ιούλιο του 2019 υπογράφτηκε μισθωτήριο συμφωνητικό από τον πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Γ. Μπαμπινιώτη και από τον Άρ. Κεφαλογιάννη, διαχειριστή και νόμιμο εκπρόσωπο της εκμισθώτριας εταιρείας «Legendary Food IKE», για τη μακροχρόνια μίσθωση του Αρσακείου Μεγάρου (της Στοάς του Ορφέως, της Στοάς του Βιβλίου και του Αιθρίου του Αρσακείου Μεγάρου) επί των οδών Πανεπιστημίου, Σταδίου, Πεσμαζόγλου και Αρσάκη (εκεί όπου στεγάζεται και το Συμβούλιο της Επικρατείας), για 35 χρόνια με σκοπό τη δημιουργία ενός πρότυπου πολιτισμικού και γαστρονομικού εμπορικού κέντρου – πολυχώρου.

Δεν αναφέρονται  φυσικά, σε κέντρα δημόσια κι ανοιχτά στον λαό! Όχι! Βασικός στόχος ξανά η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων! Το συγκρότημα θα λειτουργεί ως πολυχώρος για μια μεγάλης κερδοφορίας ιδιωτική επένδυση με υψηλό ενοίκιο-έσοδο (1,2 εκατ. ευρώ ετησίως) για τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία  και εκατομμύρια ευρώ κέρδος για τους επενδυτές.

Είναι πολύ χαρακτηριστική η δήλωση του Γ. Μπαμπινιώτη ότι από την πλευρά της Φιλεκπαιδευτικής ότι το είδος της επένδυσης —με την προβολή τού ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού, των ελληνικών προϊόντων και των Ελλήνων παραγωγών— συνάδει με τους σκοπούς της, παιδευτικούς και πολιτισμικούς: «για τις χιλιάδες των μαθητών των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων –αλλά και όλων των σχολείων της χώρας– ο πολυχώρος αυτός, με τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα οργανώνονται για τα διατροφικά προϊόντα της ελληνικής χλωρίδας και πανίδας, θα αποτελεί «βιωματικό εργαστήριο» υγιεινής διατροφής και αγωγής υγείας».

Αυτό θα είναι και το μέλλον του παλιού 2ου Γυμνασίου που εκκενώθηκε από τα προσφυγόπουλα;

Τηλέφωνα επικοινωνίας

δημοτική σύμβουλος:

Ρέππα Ντίνα 6977003052

 

ομάδα συλλογικής εκπροσώπησης:

Ρίζος Μιχάλης 6944546246

Μάτσα Κατερίνα 6951252407,

Κεφαλληνός Παναγιώτης 6934816016,

Παπαχριστούδη Ματίνα 6972623741,

                                                                                             Σιαπάτης Αποστόλης 6980069397