19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 06:41

Ν. Σοφιανός: “Καμία άλλη χρήση για το χώρο του πρώην εργοστασίου του ΒΟΤΡΥΣ εκτός της εκπαίδευσης, του αθλητισμού και της προστασίας των μνημείων της περιοχής”

Στη συνεδρίαση της 16ης Σεπτέμβρη 2019, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας στήριξε ομόφωνα το ψήφισμα που εισηγήθηκε ο Νίκος Σοφιανός να εκφραστεί η διαφωνία του Δήμου Αθηναίων και “ο χώρος του πρώην εργοστασίου του ΒΟΤΡΥΣ να μην αξιοποιηθεί για άλλο σκοπό εκτός της εκπαίδευσης, του αθλητισμού και της προστασίας των μνημείων της περιοχής”.

Το θέμα εντάχθηκε στην ημερήσια διάταξη με πρωτοβουλία των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας. Πρόκειται για την έκφραση διαφωνίας από την πλευρά του Δήμου στην ενέργεια της “Κτιριακές Υποδομές ΑΕ” να προκηρύξει ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση του δημόσιου ακινήτου επί των οδών Γράμμου, Σιώκου και Αυλώνος στον οποίο οι σύλλογοι και οι κάτοικοι της περιοχής διεκδικούν, εδώ και χρόνια, τη δημιουργία κτιρίων για το 9ο ΕΠΑΛ και νηπιαγωγείων, ελεύθερων χώρων πρασίνου, αθλητικού κέντρου, καθώς και την προστασία και την ανάδειξη των κτιρίων των εγκαταστάσεων του πρώην εργοστασίου ΒΟΤΡΥΣ, χαρακτηρισμένων από το 2004 ως μνημείων.