29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 13:26

Επιτυχία για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων – Στην Ανώτατη Εκπαίδευση δύο στους τρεις μαθητές

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γιορτάζει το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων τον έβδομο χρόνο λειτουργίας του, καθώς 32 από τους 47 μαθητές της Γ’ Λυκείου πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Συγχαίροντας τους μαθητές και ευχαριστώντας τους εθελοντές καθηγητές ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας τόνισε ότι «ο δήμος Αθηναίων από το 2012 πρωτοπόρησε με τη δημιουργία του πρώτου Κοινωνικού Φροντιστηρίου, επιδιώκοντας ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά που διεκδικούν την είσοδό τους στα Πανεπιστήμια».

Τη σχολική χρονιά 2018-19 στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων παρακολούθησαν μαθήματα 219 μαθητές, υπό την καθοδήγηση 56 εθελοντών καθηγητών, από μια δεξαμενή που συνεχώς διευρύνεται.

Η αντιδήμαρχος για το Παιδί Μαρία Ηλιοπούλου δήλωσε ότι «πρόκειται για μία συλλογική δουλειά που πολλές φορές ξεπερνά τα στενά όρια του στόχου για εισαγωγή σε κάποια σχολή και εισάγει τα παιδιά στην αναζήτηση της ουσίας της γνώσης», εξαίροντας τον ρόλο των εθελοντών καθηγητών.    

Με την πολύτιμη συμβολή εθελοντών εκπαιδευτικών το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων παρέχει πρόσθετη διδακτική στήριξη σε μαθητές άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών, που κατοικούν στο δήμο της Αθήνας, καθώς και σε άπορους απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο έχει θεσμοθετηθεί στον οργανισμό του δήμου Αθηναίων και λειτουργεί σύμφωνα με κανονισμό λειτουργίας που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.