21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 16:58

Συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Μπρούλια με τον δήμαρχο Σαγκάης Ying Yong στο δημαρχείο της Αθήνας

Εθιμοτυπική επίσκεψη και συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Μπρούλια πραγματοποίησε ο δήμαρχος της Σαγκάης Ying Yong στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της COSCO Captain Xu Lirong, την πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα Zhang Qiyue και 10μελή αντιπροσωπεία.

Υποδεχόμενος τον δήμαρχο Σαγκάης και την ξένη αντιπροσωπεία ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας, αφού αναφέρθηκε στους δεσμούς φιλίας, εξήρε τις προοπτικές συνεργασίας και τα αμοιβαία οφέλη που αυτή συνεπάγεται μεταξύ των πόλεων της Αθήνας και της Σαγκάης. «Οι δήμοι, ως τοπικές Αρχές, τοπικές Κυβερνήσεις, δεν μπορούν να λειτουργούν πέρα και ανεξάρτητα από τα εθνικά πλαίσια που ορίζονται από τις κεντρικές κυβερνήσεις. Μπορούν όμως να επηρεάζουν τα πλαίσια αυτά μέσα από την εμπειρία τους και τα επιτυχημένα παραδείγματα συνεργασίας» τόνισε κατά την προσφώνησή του ο κ. Μπρούλιας και αναφέρθηκε στην ήδη υφιστάμενη συνεργασία μεταξύ των δύο πόλεων στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, της καινοτομίας και της οικονομίας ευρύτερα, σημειώνοντας ότι « η σημερινή συνάντηση αναδεικνύει όχι μόνο το πολύ καλό επίπεδο των μεταξύ μας σχέσεων αλλά κυρίως την αμοιβαία διάθεση να προχωρήσουμε και να εμβαθύνουμε περαιτέρω τη μεταξύ μας συνεργασία και σε άλλους τομείς».

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Μπρούλιας για τον τουρισμό σημείωσε ότι «θέλουμε να ενισχύσουμε ακόμα πιο πολύ τα ήδη θετικά αποτελέσματα που έχει η ανάπτυξη της κρουαζιέρας για την πόλη μας και είμαστε βέβαιοι ότι, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί φορείς της Σαγκάης μπορούν να βρουν στη πόλη μας εξαιρετικές ευκαιρίες ώστε να αναπτύξουν επιχειρηματικά τουριστικές υποδομές». Επισήμανε επίσης τη σημασία της συνεργασίας City-to-City μεταξύ των πόλεων και μέσω αυτής της συνεργασίας People-to-People, που αναμφισβήτητα δύναται να προσφέρει σημαντικά, αμοιβαία οφέλη για την οικονομία των πόλεων και το ευ ζην των πολιτών.

Ο δήμαρχος της Σαγκάης Ying Yong από την πλευρά του τόνισε: “Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, προχωράμε στην υλοποίηση και άλλων δράσεων μεταξύ των δύο πόλεων, στους άξονες του πολιτισμού της καινοτομίας και της μάθησης, προγραμματίζοντας άμεσα ανταλλαγές επισκέψεων μεταξύ μαθητών, νέων επιστημόνων και νέων καλλιτεχνών, ώστε να διευρύνουμε και άλλο τους ορίζοντες για τη νέα γενιά”, ενώ εξήρε την καλή συνεργασία και τη βαθειά φιλία που χαρακτηρίζει τις σχέσεις των δύο λαών.

Στη συνάντηση μετείχαν ακόμη ο αντιδήμαρχος Μεταναστών και Προσφύγων του δήμου Αθηναίων Λευτέρης Παπαγιαννάκης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τις σχέσεις με την Κίνα Αλέξανδρος Μοντιάνο και η δημοτική σύμβουλος Μελίνα Δασκαλάκη και η διευθύντρια του γραφείου του δημάρχου Αθηναίων Μαργαρίτα Παναγιωτοπούλου.