11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 09:09

Ούτε σπιθαμή χώρου για τη ναζιστική Χρυσή Αυγή από το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας

Να μπει στο αρχείο η δίωξη κατά του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας

Είναι σκάνδαλο η δίωξη σε βάρος των μελών του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας για την ιστορική απόφαση να μην δοθούν χώροι και εκλογικά περίπτερα στην ναζιστική Χρυσή Αυγή όσο διαρκεί η δίκη μετά από μήνυση του υπόδικου Κασιδιάρη. Ήδη έχουν λάβει κλήση για έγγραφες εξηγήσεις από το Πταισματοδικείο Αθηνών, ο πρώην Δήμαρχος Αθήνας Γιώργος Καμίνης και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας Νώντας Λαμπρακάκης. Είναι άγνωστο αν θα κληθούν και οι 26 δημοτικοί σύμβουλοι που υπερψήφισαν το σχετικό ψήφισμα.

Είναι απαράδεκτο, ότι ο διορισμένος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συντονιστής νομιμότητας της αποκεντρωμένης διοίκησης προχώρησε σε κατάργηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου αρνούμενος να ευθυγραμμιστεί με ανάλογες αποφάσεις της Βουλής με τις οποίες έχει ανασταλεί η κρατική χρηματοδότηση στη Χρυσή Αυγή και με την προεδρεία της Δημοκρατίας η οποία αρνήθηκε να προσκαλέσει σε συσκέψεις αρχηγών κομμάτων τον Μιχαλολιάκο.

Καθώς βαδίζουμε στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούλη και με τους υπόδικους χρυσαυγίτες να μπαίνουν στην ουρά για απολογία στη δίκη της Χρυσής Αυγής, είναι αδιανόητο να παραχωρηθούν χώροι και εκλογικά περίπτερα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Η Χρυσή Αυγή έχασε τη μισή της εκλογική δύναμη στις 26 Μάη. Είναι καιρός να δει την πόρτα της εξόδου από τη Βουλή και της εισόδου στη φυλακή.

Η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστικό μόρφωμα και εγκληματική οργάνωση που φοράει το μανδύα πολιτικού κόμματος σύμφωνα με το βούλευμα του εισαγγελέα που τους παρέπεμψε στη δίκη.

Όσο δε για το τεκμήριο της αθωότητας, “οι ηττημένοι της σποράς του 45” που ανέμεναν να φτάσει η εποχή όπου “θα ακόνιζαν τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια” σύμφωνα με τα λεγόμενα του φύρερ Μιχαλολιάκου, το απώλεσαν στις πύλες του Άουσβιτς.

Είναι αυτονόητο καθήκον όλων όσων συναποφασίσαμε το ψήφισμα μη παραχώρησης χώρων και περιπτέρων στη ναζιστική Χρυσή Αυγή, ότι θα ψηφίσουμε ξανά την ίδια πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας την Παρασκευή 14 Ιούνη. Στη φυλακή είναι η θέση των υπόδικων χρυσαυγιτών και όχι να παριστάνουν το “νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα”.

Καλούμε τον Δήμαρχο Αθήνας Γιώργο Μπρούλια, το πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Νώντα Λαμπρακάκη και όλους τους δημοτικούς συμβούλους που υπερψήφισαν την απόφαση απομόνωσης της Χρυσής Αυγής να βρεθούν ξανά στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί ο αγώνας για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων από την φασιστική απειλή.

Καλούμε τους εργαζόμενους της αποκεντρωμένης διοίκησης και του Δήμου της Αθήνας να στηρίξουν αποφασιστικά αυτή την πρόταση.

Σε κάθε περίπτωση η δράση του αντιφασιστικού κινήματος στις γειτονιές της Αθήνας και παντού θα σταθεί εμπόδιο στις φασιστικές προκλήσεις της Χρυσής Αυγής.