24 ΜΑΪ́ΟΥ 2019 09:47

Περιοδεία του Νίκου Σοφιανού στα Α. Πετράλωνα και τον Ασύρματο

  Η δραστηριότητα του Νίκου Σοφιανού συνεχίστηκε την Πέμπτη με περιοδεία στα Α. Πετράλωνα και στον Ασύρματο. Μαζί με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Στέλιο Λάμπρου, Στάθη Δρογώση, Γιώργο Ξαγοράρη, Σταύρο Σκουρτόπουλο και Αφροδίτη Κτενά και τις υποψήφιες συμβούλους 3ης δημοτικής κοινότητας Ηλέκτρα Σκουρτοπούλου και Ελένη Μαΐλη επισκέφτηκαν τα καταστήματα,  τα καφενεία και τις καφετέριες της περιοχής στην πλατεία Μερκούρη, στις οδούς Τριών Ιεραρχών, Τρώων και στα καταστήματα εστίασης στην οδό Θεσσαλονίκης και συζήτησαν με καταστηματάρχες και κατοίκους. Επισκέφτηκαν επίσης τις υπηρεσίες του δήμου στο 3ο διαμέρισμα και μίλησαν με τους εργαζόμενους.

     Η ανάγκη να γίνουν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα, το κλείσιμο των τριών από τους συνολικά τέσσερις παιδικούς σταθμούς της περιοχής, τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων, η έλλειψη παιδικών χαρών και γενικά ελεύθερων χώρων, μιας και σε ολόκληρη την περιοχή δεν υπάρχει καμία μεγάλη πλατεία, είναι τα βασικότερα από τα προβλήματα που έθεταν οι κάτοικοι της περιοχής στη συζήτηση με τους υποψήφιους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ζητήματα που οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ έχουν αναδείξει στο δημοτικό και το διαμερισματικό συμβούλιο της 3ης δημοτικής κοινότητας, όπως και το πρόβλημα με την απουσία αποχετευτικού δικτύου μέχρι πρόσφατα στη γειτονιά του Ασύρματου, που βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου Φιλοπάππου. 

     Τη συζήτηση επίσης απασχόλησε η οικονομική κατάσταση του κόσμου, που ειδικά για τους καταστηματάρχες εντείνεται και από τη βαριά φορολογία του δήμου και τα πρόστιμα, τα προεκλογικά επιδόματα που η κυβέρνηση μοιράζει «αλλά δεν ρεφάρουμε όσα χάσαμε τόσα χρόνια», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ένας συνταξιούχος, ενώ σχολιάστηκε θετικά και η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ χθες στο Σύνταγμα.

     «Είστε οι μόνοι καθαροί», είπαν στο Νίκο Σοφιανό μια παρέα συνταξιούχων για να τους απαντήσει ότι «Χρειάζεται να είμαστε και δυνατοί την επόμενη μέρα»!

     Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κάλεσαν τους κατοίκους και τους επαγγελματίες των Πετραλώνων να εμπιστευτούν το ΚΚΕ, να κάνουν το βήμα ενίσχυσής του την Κυριακή, στέλνοντας μήνυμα ανάτασης, αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας. 

 

            Αθήνα,  23 / 05 / 2019