24 ΜΑΪ́ΟΥ 2019 09:39

Μουσική Τεχνόπολη #20yrsTECHNOPOLIS – Η Τεχνόπολη γιορτάζει με περισσότερες από 37 καλοκαιρινές μουσικές βραδιές

mousiki texnopoli(2)

Το καλοκαίρι έφτασε και ξεκινούν οι υπέροχες και γεμάτες μουσική νύχτες στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων! Με την ατμόσφαιρα πιο εορταστική από ποτέ –σε κλίμα #20yrsTECHNOPOLIS– αναμένουμε δημοφιλείς και ανερχόμενους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες να ανέβουν στο stage της Τεχνόπολης από το Σάββατο 25 Μαίου μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2019. Ένα πρόγραμμα – που συνεχώς θα εμπλουτίζεται –  και πολλές συναυλίες με ελεύθερη είσοδο μας περιμένουν και φέτος στο κέντρο της Αθήνας.

Φυσικά, το συναυλιακό καλοκαίρι μας ξεκινάει με τζαζ! Λίγο πριν το 19th Athens Technopolis Jazz Festival, υποδεχόμαστε το μοναδικό Benjamine Clementine, για το live του οποίου ανυπομονούμε, και κάπως έτσι οι πιο τζαζ μέρες της χρονιάς ξεκινούν. Το φεστιβάλ που έχει αγαπηθεί περισσότερο από κάθε άλλο κλείνει φέτος τα 19 του χρόνια και μας φέρνει για μια ολόκληρη εβδομάδα τους πιο φρέσκους κι ανατρεπτικούς τζαζ ήχους παρουσιάζοντας για ακόμη μια φορά πληθώρα εγχώριων και διεθνών συγκροτημάτων. Ανάμεσα στις εμφανίσεις που δεν πρέπει να χάσει κανείς είναι αυτές των Mammal Hands (Ηνωμένο Βασίλειο), Jaimeo Brown: Transcendence Feat. Chris Sholar and Jaleel Shaw (Η.Π.Α.), Gaspar Karoly Trio feat. Krisztina Pocsai (Ουγγαρία) και Wojtek Mazolewski Quintet (Πολωνία), ενώ ήδη από την πρώτη μέρα θα είμαστε όλοι εκεί για να απολαύσουμε… ελληνικούς ήχους απ’ όλον τον κόσμο.

Η αγαπημένη κεντρική αυλή του παλιού εργοστασίου γίνεται το απόλυτο venue και υποδέχεται δυναμικά μουσικά φεστιβάλ και πλήθος καλλιτεχνών. Για πρώτη χρονιά έρχεται στην Τεχνόπολη το γεμάτο ενέργεια, ηλεκτρονικό, indie, αλλά και αρκετά disco Plisskën Festival με τους μοναδικούς Giorgio Moroder, The Black Madonna, Jungle, Peter Bjorn & John και Boy Harser μεταξύ άλλων. Ακόμη, δύο νέες φεστιβαλικές προσθήκες στο συναυλιακό μας καλοκαίρι, το ολοκαίνουριο rock και underground Urban Athens Festival, με τους Γιάννη Αγγελάκα με τους 100οC, Παύλο Παυλίδη με τους Bmovies, Active Member, Τζαμάλ, Βέβηλο, Social Waste, Naxatras, NIghtstalker και Septic Flesh και το new wave hip hop Drop Festival, με ονόματα όπως οι Above the hood, Saske, Slogan, Mente Fuerte και Vlospa. Επίσης, το σταθερά αγαπημένο Djangofest κλείνει 10 χρόνια και ανανεώνει το ραντεβού του για να γεμίσει ένα διήμερο του Σεπτέμβρη μας με gypsy swing μουσικές και απρόσμενες παράλληλες εκδηλώσεις.

Κάθε μέρα και μια διαφορετική μουσική εμπειρία! Πυξ Λαξ, Μαρίζα Ρίζου, Στίχοιμα, Λόγος Τιμής, Μιχάλης Ρακιντζής, Monsieur Minimal, Δάκης, Ανδριάνα Μπάμπαλη αλλά και οι Βασίλης Λέκκας, Θοδωρής Βουτσικάκης, Μιχάλης Τζουγανάκης, Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης, ενώ πολλοί ακόμη γνώριμοι αλλά και …απρόσμενοι καλλιτέχνες θα ανακοινωθούν σύντομα!

Ανάμεσα σε άλλα, ανυπομονούμε για την εμφάνιση της σπουδαίας φωνής των Buena Vista Social Club, Omara Portuondo που θα επισκεφτεί την Τεχνόπολη στο πλαίσιο της παγκόσμια περιοδείας της με τίτλο «Last Kiss Tour». Λίγες μέρες αργότερα, η δική μας Full Moon Fiesta –ένα από τα highlights της καλοκαιρινής μας σεζόν– επιστρέφει για να μας χαρίσει την πιο ξέγνοιαστη κι ευχάριστη μουσική βραδιά υπό το φως του ολόγιομου φεγγαριού με καλλιτέχνες που θα ανακοινωθούν σύντομα. Το πρόγραμμα της ίδιας εβδομάδας απογειώνεται με ένα διήμερο όπου για πρώτη φορά από την αγαπημένη σκηνή της πόλης θα ταξιδέψουν και θα μας ταξιδέψουν μουσικές από τη μεγάλη οθόνη. Και για τις 3 αυτές βραδιές η είσοδος θα είναι ελεύθερη!

Κι αφού τα 20 χρόνια Τεχνόπολη είναι πλέον γεγονός, δε θα μπορούσαμε να γιορτάζουμε με άλλο τρόπο, πιο αντιπροσωπευτικό από μια συναυλία σε κεφάτο και throwback mood φωνάζοντας «ΞΑΝΑ 1999!». Τραγουδάμε για τα 20 χρόνια Τεχνόπολη, τα τραγούδια που κυκλοφόρησαν εκείνη τη χρονιά, με τους καλλιτέχνες που τα πρωτοτραγούδησαν και άλλους που θα τα τραγουδήσουν πρώτη φορά. Μια μοναδική συνεργασία με τη MINOS EMI και μια βραδιά γεμάτη αναπάντεχες εκπλήξεις και συναντήσεις!

Ένα μουσικό καλοκαίρι έρχεται στην Τεχνόπολη με ένα εορταστικό, fun, πρωτότυπο και ποικίλο πρόγραμμα που συνεχώς ανανεώνεται και αναμένεται να ικανοποιήσει όλα τα γούστα! Ραντεβού εκεί, λοιπόν, στη #ΜουσικήΤεχνόπολη!

Περισσότερες συναυλίες θα ανακοινωθούν σύντομα, οπότε… μείνετε συντονισμένοι!

#KatheMeraTexnopoli
#ΜουσικήΤεχνόπολη
#20yrsTECHNOPOLIS

Αναλυτικό Πρόγραμμα:

ΜΑΙΟΣ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019

25.05

An evening with Benjamine Clementine & his Parisian Quartet

27.05 – 02.06

19th Athens Technopolis Jazz Festival

05.06

Βασίλης Λέκκας & Θοδωρής Βουτσικάκης: Διαδρομή

25.06 – 27.06

Plisskën Festival

Giorgio Moroder / Jungle / The Black Madonna

Hunee  / Peter Bjorn & John / Tinariwen

Boy Harser / Lebanon Hanover / Kap Bambino

Bombino / Jacques Greene / Nicola Cruz / Rone

Deena Abdelwahed / Lena Willikens / Optimo / Poldoore

Black Milk / Donny Benet / Giant Swan / Interstellar Funk / Jane Fitz / D.Tiffany / Inga Mauer / Khidja / Mehmet Aslan / Prison Religion / Violet / Ana Helder / Black Athena / K-X-P / Loyal / Object Blue / Triptides

03.07 – 06.07

Urban Athens Festival

Γιάννης Αγγελάκας & 100οC/ Active Member / Παύλος Παυλίδης & B-movies / Τζαμάλ / Βέβηλος / Social Waste / Naxatras / NIghtstalker / Septic Flesh

10.07

ΠΥΞ ΛΑΞ: Η γιορτή συνεχίζεται!

11.07

Μιχάλης Τζουγανάκης – Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης – Special guest: Natacha Atlas

13.07

Drop festival

Above The Hood / Saske / Slogan / ILLEOo / Mente Fuerte / Vlospa

15.07

Omara Portuondo

17.07

Full Moon Fiesta
*Οι καλλιτέχνες θα ανακοινωθούν σύντομα.

18.07
Συναυλία με την Athens Big Band

19.07
Συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων

26-28.07
Sensual Summer Weekend 2019

04.09

Μαρίζα Ρίζου

07.09

Στίχοιμα- Λόγος Τιμής

14 – 15.09

10ο Djangofest -Αthens Gypsy Jazz Festival 2019

17.09

Το PARTY στην Τεχνόπολη – Μιχάλης Ρακιντζής & Erotica Project (Δάκης, Ανδριάνα Μπάμπαλη & Monsieur Minimal)

19.09

ΞΑΝΑ 1999! Τραγουδάμε για τα 20 χρόνια Τεχνόπολη

21 – 22.09

Π100 – Πλανήτης Τεχνόπολη
*Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι
213 0109300
[email protected]

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»