21 ΜΑΪ́ΟΥ 2019 07:40

Νίκος Σοφιανός: «Να κάνουμε τώρα το αποφασιστικό βήμα!»

Μήνυμα ελπίδας, αντεπίθεσης και ενίσχυσης του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έστειλε η συγκέντρωση του Σαββάτου στην πλατεία Πλυτά στη Γουβά. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Αθήνα, η Εφη Χαλιού, υποψήφια ευρωβουλευτής και ο Στάθης Δρογώσης, δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα και εκ νέου υποψήφιος. Παρευρέθηκαν ακόμα οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Αθήνας, Γιώργος Παλιούρας και Γιώργος Ντούνης και η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ντίνα Γκογκάκη.

Ανοίγοντας τη συγκέντρωση, ο Στάθης Δρογώσης ανέφερε ότι είναι μεγάλη του τιμή που συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», το οποίο απαρτίζεται από κομμουνιστές, αλλά και άλλους αγωνιστές και αριστερούς, οι οποίοι μετά από τόσα χρόνια εξαπάτησης αποφάσισαν «συνειδητά να στηρίξουμε τη μοναδική λύση για τη ζωή μας και στο Δήμο και την Περιφέρεια, αλλά και στις Ευρωεκλογές, ή τις βουλευτικές, όποτε κι αν γίνουν».

Η Έφη Χαλιού ανέφερε στην ομιλία της: «Πολλοί μας ρωτούν ειδικά αυτές τις μέρες πριν τις εκλογές, αν μπορεί η ΕΕ να αλλάξει, να πάρει κάποιες πιο φιλολαϊκές, φιλεργατικές αποφάσεις. Όλοι θυμόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ να υπόσχεται πριν λίγα χρόνια την αλλαγή αυτή, πώς θα φυσήξει τάχα άλλος αέρας. Εμείς λοιπόν απαντάμε και με την πείρα που έχει αποκτήσει ο λαός μας, όλα αυτά τα χρόνια, πώς φιλολαϊκή ΕΕ, ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει, ούτε θα υπάρξει στο μέλλον. Φτιάχτηκε από το κεφάλαιο για να το υπηρετήσει, για να στηρίξει την κερδοφόρα δράση του τσακίζοντας βέβαια εργαζόμενους και λαούς».

Ο Ν. Σοφιανός ξεκίνησε την ομιλία του σημειώνοντας ότι αυτές τις μέρες, «επειδή η χώρα μας και ο λαός μας δεν είναι η χώρα των λωτοφάγων, δεν ξεχνάμε. Δεν ξεχνάμε την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, που με ένα μνημόνιο η καθεμιά από αυτές τις κυβερνήσεις φόρτωσαν ασήκωτα βάρη στις πλάτες αυτού του λαού. Γονάτισαν κυριολεκτικά τη λαϊκή πλειοψηφία, άλωσαν εργασιακές σχέσεις, γενίκευσαν την ανεργία, καθιέρωσαν σε μεγάλη έκταση τη μερική, την ελαστική απασχόληση. Έκαναν εκατομμύρια Έλληνες ληξιπρόθεσμους οφειλέτες και τώρα τους δίνουν 120 δόσεις, για να μπορούν να πληρώνουν σιγά – σιγά.

Δεν ξεχνάμε την κοροϊδία, την εξαπάτηση του λαού. Ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει το ίδιο αντιλαϊκό κοστούμι το οποίο προσπαθούν να το περάσουν μέσα από την επιλογή του μικρότερου κακού. Μέσα από την επιλογή, να φύγουν αυτοί για να έρθουμε εμείς, ή για να μην έρθει ο Μητσοτάκης ας μείνει στο σβέρκο του ελληνικού λαού ο Τσίπρας της πρώτης φοράς αριστεράς, που έγινε η πολιτική της κωλοτούμπας, της ενσωμάτωσης, η πολιτική που δίνει διαπιστευτήρια στο μεγάλο κεφάλαιο, στους ιμπεριαλιστές, την ΕΕ.

Δεν ξεχνάμε τα δεσμά της ΕΕ, τα ΝΑΤΟϊκά ιμπεριαλιστικά σχέδια που βάζουν σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή του λαού μας μαζί με τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας.

Το πραγματικό δίλημμα μπροστά στις τέσσερις κάλπες την επόμενη Κυριακή είναι, αν θα συνεχίσει ο λαός μας στον γνώριμο, τον αντιλαϊκό δρόμο, να μετρά θυσίες, να βλέπει τα χειρότερα μπροστά του, ή θα κάνει το βήμα. Το αποφασιστικό βήμα. Στην κατεύθυνση της αντεπίθεσης».

Ακόμα ο Ν. Σοφιανός αναφέρθηκε σε καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα της Αθήνας σημειώνοντας ότι για να μπορέσει μια δημοτική αρχή να δώσει ανάσα σε αυτόν τον κόσμο πρέπει να μπορεί, «να συγκρουστεί με την κυβέρνηση, τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτή η σύγκρουση γίνεται πράξη στους δήμους που είναι εκλεγμένοι κομμουνιστές δήμαρχοι.

Τα αποτελέσματα των κενών που βλέπουμε στην πόλη έχουν όνομα, έχουν αιτία, γιατί μπορούμε πραγματικά, απλά, να περιγράφουμε: την προβληματική καθαριότητα, τον προβληματικό ηλεκτροφωτισμό, την εγκατάλειψη του πράσινου, τα τεχνικά έργα με τα οδοστρώματα και τα πεζοδρόμια στο χάλι που βρίσκονται, τη συρρίκνωση του δικτύου των παιδικών σταθμών. Από 98 που ήταν οι παιδικοί σταθμοί σήμερα ο δήμος έχει 72 και πάνω από 30 κινδυνεύουν να κλείσουν, γιατί δεν προλαβαίνουν να τους πιστοποιήσουν. Την προβληματική κατάσταση των σχολείων, πάνω από τα μισά σχολικά συγκροτήματα του Δήμου της Αθήνας είναι φτιαγμένα έως τη δεκαετία του ’60 και έχουν σοβαρά προβλήματα.

Για όλα αυτά υπάρχει αιτία. Είναι η τεράστια έλλειψη του κενού σε εργαζόμενους που έχουν όλες οι διευθύνσεις, όλες οι υπηρεσίες του δήμου. Είναι οι ιδιώτες, οι εργολάβοι που έχουν πάρει τις δουλειές, οι εταιρείες με τις οποίες συμπράττει ο δήμος.

Και αν δεν αναγνωρίσεις την αιτία δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα. Αλλιώς θα λέμε εκθέσεις ιδεών, ωραία και μεγάλα λόγια για την Αθήνα που αγαπάμε και την επόμενη των εκλογών θα ακολουθείται η ίδια διαχείριση: πλήρωνε λαέ της Αθήνας, πλήρωνε επαγγελματία και εισέπραττε εργολάβε, επιχειρηματία, ΜΚΟ».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ανέφερε: «Αυτή την πολιτική από όπου κι αν την πιάσεις βρωμάει, αυτή η πολιτική έχει τη σφραγίδα της ΕΕ. Έχει τη σφραγίδα όλων των αποφάσεων που πήρε και αυτή η κυβέρνηση, αλλά και η προηγούμενη.

Αυτή η πολιτική έχει δώσει σημαντική πείρα στο λαό μας. Έχει δώσει πολλά επιχειρήματα, για να μπορέσει να τους μαυρίσει, να γυρίσει την πλάτη και στους δυο. Καλούμε ιδιαίτερα, κάθε άνθρωπο που νοιώθει αριστερός, που πίστεψε τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα είναι απογοητευμένος, να παλέψουμε μαζί. Να συναντηθούμε όχι μόνο στις κάλπες, αλλά και την επομένη των εκλογών παντού.

Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε να κάνουμε την πραγματικά διαφορά, να φράξουμε το δρόμο στους ναζιστές της ΧΑ, που ψιθυρίζουν – ενώ δεν μπόρεσαν να φτιάξουν ούτε πλήρες