23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 08:50

Ν. Σοφιανός: «Έκφραση της πλειοψηφίας του λαού της Αθήνας είναι να μην παραχωρηθεί κανένας χώρος στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής»

Ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την κατανομή των χώρων, την περίοδο των δημοτικών εκλογών, δήλωσε τα εξής:

   «Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην παραχωρήσει χώρους, με την ευθύνη που έχει, στη Χρυσή Αυγή, την υπόδικη οργάνωση για ναζιστική εγκληματική δραστηριότητα. Είναι μια πολιτική απόφαση που εκφράζει την πλειοψηφία του λαού της Αθήνας και στην οποία εμμένει και πρέπει να εμμείνει το Δημοτικό Συμβούλιο. Και εννοείται ότι όλες οι υπηρεσίες του Δήμου θα πρέπει να πειθαρχήσουν σε αυτή την απόφαση.

     Με βάση αυτό θεωρούμε ότι δεν μπορείτε στο εισηγητικό να προτείνετε τα στέγαστρα, οι δημόσιοι δημοτικοί χώροι και οι διαφημιστικοί χώροι που έχει ο Δήμος να μοιράζονται στην οργάνωση της «Χρυσής Αυγής». Να αφαιρεθούν οι συγκεκριμένες προτάσεις για στέγαστρα και διαφημιστικά. Η ερμηνεία είναι συγκεκριμένη και είναι καθολική.

     Όσον αφορά τις απειλές των νεοναζιστών, αυτές να τις πουν εκεί που περνάνε. Οι τσαμπουκάδες από τη μια, η υποταγή στη νομιμότητα και στους θεσμούς από την άλλη, είναι ενδεικτικά της θρασυδειλίας των νεοναζιστών και της σχέσης τους με το σύστημα που τους γέννησε».

 

Αθήνα,   22/04/2019