18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 07:18

Περιοδεία του Νίκου Σοφιανού στις εγκαταστάσεις της διεύθυνσης Μηχανολογικού του Δήμου Αθηναίων

Στις εγκαταστάσεις της διεύθυνσης μηχανολογικού του δήμου στην Ιερά Οδό περιόδευσε  την Τετάρτη 17/4/2019 ο Νίκος Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Μιλώντας με τους εργαζόμενους της διεύθυνσης μηχανολογικού δήλωσε τα εξής:

«Στηρίζουμε την προσπάθεια των εργαζομένων στη διεύθυνση μηχανολογικού να κρατήσουν σε λειτουργία τα 953 οχήματα και μηχανήματα έργου που διαθέτει Δήμος. Οι υπηρεσίες του δήμου Αθήνας συρρικνώνονται συνεχώς, με άμεση προοπτική να διευρυνθεί η ιδιωτικοποίηση που ήδη υπάρχει σε σημαντικά τμήματα και κοστίζει πανάκριβα στους κατοίκους της πόλης.

Στην διεύθυνση μηχανολογικού, που λειτουργεί σε 24ωρη βάση, στο παρελθόν υπήρχαν 150 άτομα προσωπικό. Σήμερα, με 70 άτομα τεχνικό προσωπικό που δουλεύει σε 3 βάρδιες στο έργο της υπηρεσίας, απαριθμούνται 17.000 καταγεγραμμένες επισκευές οχημάτων παντός τύπου. Υπάρχει εμπειρία & γνώση και έχει πλέον προβλεφθεί το προσωπικό να εκπαιδεύεται, χωρίς να χρειάζεται να σπαταλά ο δήμος εκατομμύρια σε εργολάβους και leasing. Διεκδικούμε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν όλα τα κενά, τη στέγαση των συνεργείων σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, γιατί σήμερα ο χώρος λειτουργεί χωρίς άδεια, την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων».