Το κτίριο του Πνευματικού Κέντρου στην Ακαδημίας 50, όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του ΟΠΑΝΔΑ επισκέφτηκαν ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Στάθη Δρογώση και Δημήτρη Ματζουράτο και τον Στρατή Δουνιά, μέλος του ΔΣ του ΟΠΑΝΔΑ και υποψήφιο κοινοτικό σύμβουλο 7ης δημοτικής κοινότητας με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Μετά τη συζήτηση με τους εργαζόμενους ο Νίκος Σοφιανός δήλωσε:

«Συζητήσαμε με τους εργαζόμενους στον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας Δήμου Αθήνας (ΟΠΑΝΔΑ). Η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ για επιχειρηματική λειτουργία των δήμων φαίνεται καθαρά σε αυτόν τον οργανισμό. Ο ΟΠΑΝΔΑ λειτουργεί με επιχειρηματικά κριτήρια, με γενικευμένη ανταποδοτικότητα στοχεύοντας να εισπράξει για το 2019, πάνω από 3,8 εκ. ευρώ από τους δημότες για τη συμμετοχή τους στις δομές και τις δραστηριότητες του οργανισμού. Ταυτόχρονα, προωθείται, και εδώ, η παράδοση της καθαριότητας και της φύλαξης σε ιδιώτες, με δύο εργολαβίες κόστους 2,5 εκ. ευρώ.

Καλέσαμε τους εργαζόμενους να βάλουν φραγμό, και με την ψήφο τους, σε αυτή την πολιτική που υλοποιείται από τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν και τους εκπροσώπους τους που είναι υποψήφιοι στους δήμους και τις περιφέρειες.

Παλεύοντας ενάντια στην ανταποδοτικότητα, μετατρέποντας σε συμβολική τη συμμετοχή των δημοτών, διαχωρίζοντας τον πολιτισμό και τον αθλητισμό σε ξεχωριστές δομές του δήμου μπορεί να στηριχθεί η ανάγκη για πολιτιστική δραστηριότητα που θα αγγίζει τους δημότες και τη νεολαία της πόλης, για στενή συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία, για λειτουργία όλων των παιδικών χαρών που έχει ο δήμος και σήμερα λειτουργούν πλήρως μόλις 28».