17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 06:33

Συνέντευξη τύπου για τα 4 χρόνια από τη έναρξη της δίκης και την αντιφασιστική απεργία και πορεία στις 18 Απρίλη

Στις 18 Απρίλη, στην επέτειο των 4 χρόνων από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, κοινότητες μεταναστών και ομάδες ΛΟΑΤΚΙ οργανώνουν μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ και τον ΣΦΕΑ 1967-73 αντιφασιστική συγκέντρωση στο Μετρό Αμπελοκήπων στις 8.30πμ και πορεία στο Εφετείο Αθηνών. Την ίδια μέρα, η ΑΔΕΔΥ, η ΟΕΝΓΕ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, το Σωματείο Εργαζόμενων στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας προχωράνε σε στάση εργασίας 8πμ με 11πμ μετατρέποντας την κινητοποίηση σε αντιφασιστική απεργία.

“Βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους”, είπε ο Τάκης Ζώτος, από την Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, στη συνέντευξη τύπου που έδωσε η ΚΕΕΡΦΑ την Τρίτη 16 Απρίλη. “Η ώρα των απολογιών πλησιάζει, η πόρτα των φυλακών ανοίγει για τους κατηγορούμενους”, συνέχισε για να τονίσει τη σημασία της μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση που θα απαιτήσει την ισόβια καταδίκη των ναζί δολοφόνων.

“Να μην ξεχάσουμε τι σημαίνει δικτατορία, τι σημαίνει φασισμός” είπε ο Κώστας Μανταίος από το ΣΦΕΑ, συνδέοντας την κινητοποίηση στις 18 Απρίλη και με “τη θλιβερή επέτειο των 52 χρόνων από τη χούντα των συνταγματαρχών και το σκληρό αγώνα που δόθηκε για την ανατροπή της”.

“Να καταδικαστούν ισόβια οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι, να μην περάσει η μείωση των ποινών της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης -όπως και των βιαστών- με τον νέο Ποινικό Κώδικα”, ανέδειξε ως τα αιτήματα της κινητοποίησης ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου. Και κάλεσε στο Εφετείο και στις 17 Απρίλη, στη δίκη σε δεύτερο βαθμό των δυο χρυσαυγιτών δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν.