16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 07:02

Η απάντηση στις απειλές για δίωξη του δήμου Αθήνας από τον υπόδικο Κασιδιάρη είναι όλα τα δημοτικά συμβούλια να μην δώσουν καμία διευκόλυνση στους νεοναζί!

Ο υπόδικος Κασιδιάρης προχώρησε σε μια προκλητική ενέργεια ποινικοποίησης της ελεύθερης βούλησης του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, το οποίο πήρε μια ιστορική απόφαση να μην παραχωρήσει χώρους και εκλογικά περίπτερα στη Χρυσή Αυγή την προεκλογική περίοδο.

Απέστειλε εξώδικο, στρεφόμενος κατά του Δημάρχου Γ. Καμίνη, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ε.Λαμπρακάκη και της Ν. Παπαχελά, αρμόδιας αντιδημάρχου για τις παραχωρήσεις χώρων.

Το δημοτικό συμβούλιο στην συνεδρίαση του, την Πέμπτη 11 Απρίλη, με πρόταση του δημοτικού συμβούλου Πέτρου Κωνσταντίνου από την “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας” ενέκρινε τη συζήτηση του σχετικού σχεδίου ψηφίσματος το οποίο ανέφερε:

«Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις στα 4 χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής στις 18 Απρίλη.

Η Αθήνα είναι και θα παραμείνει πόλη αντιφασιστική.

Όσο διαρκεί η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν παρέχουμε διευκολύνσεις, όσον αφορά πλατείες και χώρους για εκλογικά περίπτερα. Είναι ανεπιθύμητοι.»

Στην ψηφοφορία 28 ψήφισαν υπέρ και 3 λευκό και έτσι έγινε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας.

Αυτή η απόφαση χρειάζεται να γενικευτεί με την υπερψήφιση της από κάθε δημοτικό συμβούλιο πόλης σε όλη τη χώρα, όπου οι υπόδικοι ναζιστές ζητάνε χώρους και διευκολύνσεις.

Είναι αδιανόητο θεσμοί να προχωρούν σε παραχώρηση διευκολύνσεων στους ναζί της Χρυσής Αυγής, όσο διαρκεί η δίκη, όταν η Βουλή έχει ήδη διακόψει την κρατική χρηματοδότηση και το εισαγγελικό βούλευμα που παρέπεμψε σε δίκη τα 68 στελέχη της Χρυσής Αυγής μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τους χαρακτηρίζει “εγκληματική οργάνωση που δρούσε υπό το μανδύα νομίμου κόμματος”.

Στη συνεδρίαση ο δημοτικός μας σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας Πέτρος Κωνσταντίνου, υπενθύμισε ότι το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας ήταν αυτό που κήρυξε ανεπιθύμητους τους ναζιστές καλώντας την κινητοποίηση “19 Γενάρη, Αθήνα πόλη αντιφασιστική” το 2013, δύο μέρες μετά την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, απαγόρευσε τα ρατσιστικά συσσίτια “μόνο για Έλληνες”, απαγόρευσε το φεστιβάλ μίσους της Χρυσής Αυγής. Χαιρέτησε ακόμη την απόφαση της ΠΟΣΠΕΡΤ η οποία ζήτησε από την Βουλή να μην δοθεί τηλεοπτικός χρόνος στους φασίστες.

Αυτή τη βδομάδα βαδίζουμε στην συμπλήρωση των 52 χρόνων από την άνοδο της χούντας των συνταγματαρχών ενώ συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής και η εκδίκαση της έφεσης των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν συνεχίζεται την Τετάρτη 17 Απρίλη.

Την Πέμπτη 18 Απρίλη καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην στάση εργασίας που καλεί η ΑΔΕΔΥ, η ΟΕΝΓΕ, η ΠΟΣΠΕΡΤ και στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Μετρό Αμπελοκήπων στις 8.30πμ και την πορεία προς το Εφετείο.