08 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 07:33

Αποσπάσματα από την ομιλία του Ν.Σοφιανού σε συγκέντρωση στη Λαμπρινή

Σε συγκέντρωση στη Λαμπρινή μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Χάρης Βουρδουμπάς και Αιμιλιάνο Τσάνε, η Βέτα Πανουτσάκου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αττικής, και οι υποψήφιοι κοινοτικοί σύμβουλοι 5ης δημοτικής κοινότητας Σαλώμη Πολυγερινού, Νάνσυ Γαλάνη, Παναγιώτης Σπανίδης, Γιώργος Βακκάλης και Ηρώ Γρηγορίου.

Ο Νίκος Σοφιανός αναφερόμενος στην προγραμματισμένη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Γαλάτσι τόνισε:

«Ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει στην τελική ευθεία για τις εκλογές να ενισχύσει τα πλαστά διλήμματα σε μια στημένη διπολική αντιπαράθεση με τη ΝΔ. Όμως  ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ έχουν κοινές στρατηγικές επιλογές που και οι δύο έχουν ψηφίσει, υλοποιήσει και δεσμεύονται για τη συνέχεια της αντιλαϊκής τους πολιτικής. Θα συνεχίσει την αντιπαράθεση με την ΝΔ για τα σκάνδαλα. Μια αντιπαράθεση που θέλει να κρύψει την ουσία και να πείσει το λαό μας ότι αυτά που έχασε, τα έχει χάσει οριστικά και ότι απλά πρέπει να ελπίζει σε κάποια ψίχουλα. Υπάρχει μια συμφωνία, όμως, στα κύρια και τα κομβικά που όσο κι αν προσπαθούν να την κρύψουν, βγάζει μάτι».

Ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε:

«Κανένας δεν πρέπει να υποκύπτει στο δίλημμα ποιός είναι ο λιγότερο βλαβερός για τα συμφέροντα του, ποιος είναι το μικρότερο κακό, από το μεγάλο κακό που μας έχει βρει και θα συνεχίσει να μας βρίσκει. Δεν μπορεί κριτήριο να είναι να χαμηλώνουμε συνεχώς τις απαιτήσεις. Πρέπει να προτάξουμε τις ανάγκες που έχει η λαϊκή οικογένεια, τις διεκδικήσεις της. Να τους στριμώξουμε γιατί υλοποιούν μια πολιτική που συνεχώς δουλεύει για τους λίγους και αφαιρεί από τους πολλούς. Κι αυτή η στάση εκφράζεται μέσα από μια καθαρή πολιτική  επιλογή, αντίστασης και προοπτικής. της δυνατότητας ο λαός μας να περπατήσει μια άλλη πορεία. Να δείξει τη δυναμική του. Είναι η ψήφος στο ΚΚΕ και στη Λαϊκή Συσπείρωση, που δημιουργεί πολιτική  διαφορά και είναι κρίσιμο ποιό θα είναι το μέγεθός μας απέναντι σε αυτούς και τους εταίρους τους, που έχουν διαμορφώσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο, του έτσι είναι τα πράγματα και δεν αλλάζουν, του περίμενε και έλπιζε ότι κάτι θα γίνει».