05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 07:43

Περιοδεία Ν΄΄ικου Σοφιανού στην Εθνική Λυρική Σκηνή: «Το ΚΚΕ αποτελεί εξαίρεση σε ένα πολιτικό σύστημα, το οποίο αλλάζει χρώματα και φορεσιές με μετακινήσεις και σουλάτσα»

Τις εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επισκέφθηκε ο Νίκος Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Τον Ν. Σοφιανό συνόδευσε ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Αττική και εκ νέου υποψήφιος, οι χορωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Σαμαρτζής, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και Νεκτάριος Σαμαρτζής, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα, καθώς και αντιπροσωπεία της ΤΟ Καλλιτεχνών της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είχε την ευκαιρία να περιοδεύσει και να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους «πίσω» από τα φώτα της σκηνής. Επισκέφθηκε τις διοικητικές υπηρεσίες, τα τμήματα των μηχανικών σκηνής, τους ηλεκτρολόγους, τα ραπτικά συνεργεία και το ενδυματολογικό, τα κατασκευαστικά ειδών φροντιστηρίου. Επισκέφθηκε ακόμα τις αίθουσες πρόβας του μπαλέτου και της χορωδίας, καθώς και τους χώρους σκηνής και τα παρασκήνια. Μάλιστα, στα παρασκήνια είχε την τύχη να παρακολουθήσει στιγμιότυπα από την πρόβα για την όπερα «Λαίδη Μάκβεθ» του Σοστακόβιτς που πρόκειται να ανέβει στη Λυρική τον Μάη.

«Το ΚΚΕ αποτελεί εξαίρεση σε ένα πολιτικό σύστημα, το οποίο αλλάζει χρώματα και φορεσιές με μετακινήσεις και σουλάτσα » ανέφερε ο Νίκος Σοφιανός μιλώντας στους μουσικούς της ορχήστρας της ΕΛΣ, μετά την ολοκλήρωση της πρόβας τους.

Μπροστά στις εκλογές του Μάη, ο σημείωσε ότι το ΚΚΕ « δε δίνει μια αναμέτρηση με γεωγραφικά όρια. Σε όλη τη χώρα έχουμε μια πολιτική. Αυτή η πολιτική μας δίνει την ικανότητα, από θέση συνέπειας και αγωνιστικότητας, να είμαστε αντιπολίτευση σε δήμους και περιφέρειες σε μια κεντρική διοίκηση, που έχει θεσμοθετήσει τη βαριά φορολογία, την ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες, την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, το νταραβέρι με τους επιχειρηματίες, συμπράττοντας και σκορπώντας εκατομμύρια που δεν αφήνουν υποδομές στην πόλη. Και μετά “σκοντάφτουμε” στην καθημερινότητα. Στην καθαριότητα, στο πράσινο, τον ηλεκτροφωτισμό, σε όλα αυτά που θέλουν να τα απομονώσουν από το συνολικότερο πολιτικό πλαίσιο που ευθύνεται γι αυτήν τη δύσκολη καθημερινότητα».