28 ΜΑΡΤΊΟΥ 2024 21:51

Ruby Tuesdays στην Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων! Hey Mr. Tambourine Dylan, play your Bob for me!

Λίγο πριν αποχαιρετίσουμε τις Ruby Tuesdays με ένα μεγάλο πάρτι, ελάτε να ζήσουμε την έβδομη και προτελευταία ρουμπινένια Τρίτη, την Τρίτη 9 Απριλίου στο Άρωμα Πλατείας (25ης Μαρτίου 19, Πλατεία Νέας Σμύρνης) στις 20.00 αφιερωμένη στον Bob Dylan και πάντα με βιβλίο, πολλή μουσική και πάρτι!

Μια νύχτα αφιερωμένη σ’ αυτόν που η τραγουδοποιία, η ποιητική αλλά και η συνολική προσέγγισή του στη ζωή, τον οδήγησαν από τις συναυλίες στο βραβείο Νόμπελ και από το αντιπολεμικό κίνημα της δεκαετίας του ’60 στο σήμερα, όπου ο Bob Dylan συνεχίζει τις περιοδείες τραγουδώντας ότι θέλει και όπως θέλει! Οι δημοσιογράφοι και συγγραφείς Μάκης Μηλάτος και Γιάννης Παντελάκης θα κουβεντιάσουν με τους δημοσιογράφους και ραδιοφωνικούς παραγωγούς Θάλεια Καραμολέγκου και Στέφανο Τσιτσόπουλο ακτινογραφώντας όλη την πορεία του μεγάλου μοναχικού: Μπορεί κανείς να ορίσει με σαφήνεια, εκτός φυσικά από τον ίδιο τον Dylan, τι ακριβώς ήταν και είναι; Ποια τα όρια της μουσικής και της ποίησης, του λόγου της πολιτικής αλλά και της πολιτικής του λόγου, παιγμένα με νότες; Πόσο μακριά και πόσο κοντά από τη δημόσια εικόνα του μπορούμε να τον ερμηνεύσουμε; Πυξίδα ένα σημαδιακό βιβλίο για τον Dylan: «Η ζωή μου» – Η αυτοβιογραφία του που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Και το κλείσιμο των Ruby Tuesdays γίνεται με ένα μεγάλο πάρτι, όπου σας περιμένουμε όλες και όλους! Την Τρίτη 16 Απριλίου… Ziggy boys and Ziggy girls, let’s dance!  Στο FAUST Bar-Theatre-Arts (Καλαμιώτου 11 & Αθηναΐδος 12)

Η τελευταία Ruby Τρίτη θα κλείσει με ένα μεγάλο πάρτι στο Faust, αφιερωμένο στον David Bowie. Πιο πριν, βέβαια, η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μαρία Μαρκουλή, που στο βιβλίο της «Αναζητώντας τον Starman» (εκδόσεις Fairead) περιέγραψε το φαινόμενο στην απόλυτη ολότητά του, μαζί με τον μουσικό Γιώργο Δημητριάδη, θα αναπτύξουν όλο το bowieκό Zeitgeist. Η περσόνα, το ρίσκο, η πολυσχιδής μουσική του ταυτότητα, τα χρόνια στο Βερολίνο, η μόδα, η συνομιλία του με όλα τα ρεύματα της μουσικής, η πρωτοπορία και το ταραχώδες μιας τέχνης περί του είναι. Προσωπεία, αποκλίσεις, αναφορές, ζωγραφική, σινεμά, και προπάντων μια απάντηση στο ερώτημα αν είναι η μεγαλύτερη περσόνα όλων των εποχών!

Και επειδή μια τέτοια απάντηση είναι δύσκολο να δοθεί, ε, δεν θα σκάσουμε κιόλας. Γιατί η τελευταία Ruby Tuesday θα αποχαιρετήσει τις Τρίτες που κράτησαν στην Αθήνα σε μουσικοβιβλιοφιλική υπερδιέγερση με ένα grande Bowie πάρτι!

Οι προηγούμενες Ruby Tuesdays που όλοι αγαπήσαμε ήταν αφιερωμένες στους Moby, Woody Guthrie & Patti Smith, Keith Richards, Leonard Cohen, Kinks & Χρήστο Βακαλόπουλο και Miles Davis.

Η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και το Athens Voice Radio 102.5 συνδιοργανώνουν και παρουσιάζουν οκτώ βραδιές αφιερωμένες στη μουσική και τις λέξεις, με βιβλία ελληνικών εκδοτικών οίκων αφιερωμένα σε παγκόσμιους θρύλους της μουσικής, να συζητιούνται, να αναλύονται και να παρουσιάζονται από εξαιρετικούς καλεσμένους.

Ανάλογα με τον μουσικό όπου είναι αφιερωμένη η Ruby Tuesday κάθε βιβλίου, οι δημοσιογράφοι και ραδιοφωνικοί παραγωγοί Θάλεια Καραμολέγκου και Στέφανος Τσιτσόπουλος διαλέγουν χώρο και καλεσμένο και υποδέχονται τους Αθηναίους και τις Αθηναίες που θέλουν να διαβάσουν, να ακούσουν μουσική αλλά και να φτιάξουν παρέα το σάουντρακ και τη βιβλιοθήκη της πόλης! Παρέα μαζί μας σε κάθε Ruby Tuesday επώνυμοι καλεσμένοι, με θητεία στο είδος.