24 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2024 07:29

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης – Δράσεις Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και με το σύνθημα «Η ποίηση θα σε βρει… όπου κι αν είσαι» η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, φέρνει την ποίηση στα πιο αναπάντεχα μέρη, με τον πιο αναπάντεχο τρόπο, κάνοντας συμμέτοχούς της τους κατοίκους και επισκέπτες της Αθήνας.

Από τις 19.00 ως τις 22.00, μια ποιητική έκπληξη περιμένει τους Αθηναίους που θα περάσουν έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο στην πλατεία Κοτζιά! Η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου σε συνεργασία με τον Κύκλο Ποιητών, οργανώνει νυχτερινή ποιητική δράση με προβολή ποιημάτων στο κτήριο του Δημαρχείου. Γνωστά ή λιγότερο γνωστά ποιήματα σημαντικών Ελλήνων ποιητών αποσπούν τα ανύποπτα βλέμματα των περαστικών της οδού Αθηνάς, αιφνιδιάζοντας και πυροδοτώντας σκέψεις, αισθήματα, εικόνες στο επιβαρυμένο αστικό τοπίο του κέντρου. Οι εναλλασσόμενες στον τοίχο εικόνες προκαλούν το ενδιαφέρον, γίνονται αντικείμενο περισυλλογής, ανοίγουν τη φαντασία στον ονειρισμό και, γιατί όχι, στην έμπνευση!

Παράλληλα, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο IANOS η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, διοργανώνει ένα μεγάλο Αφιέρωμα – Ολονυχτία ποίησης! Γνωστοί καλλιτέχνες, ποιητές, συγγραφείς, ζωγράφοι, συνθέτες, τραγουδιστές και δημοσιογράφοι, επιστήμονες και μελετητές, επιλέγουν το ποίημα που αγαπάνε και το διαβάζουν στο βιβλιοπωλείο IANOS, από τις 18.00 μέχρι τις 23.00. Ο κόσμος που ενδιαφέρεται να συμμετέχει μπορεί επίσης να διαβάσει ποιήματα επιλογής του κάθε τελευταίο τέταρτο της ώρας μεταξύ 18.00 – 23.00, αλλά και στη συνέχεια από τις 23.00 έως τη 01.00! Ο καθένας επιλέγει και απαγγέλει το ποίημα που αγαπά, ενώ παράλληλα στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ θα ερμηνευθούν μερικά από τα σημαντικότερα τραγούδια μελοποιημένης ποίησης. Την εκδήλωση συντονίζει και παρουσιάζει ο διευθυντής του IANOY Αθήνας, δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου και η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Χώρος: Βιβλιοπωλείο IANOS, Σταδίου 24