18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 09:06

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης υποδέχεται τον Γ.Γ. ΤΟΥ ΟΟΣΑ Αν. Γκουρία για τη Συνάντηση “Champion Mayors for Inclusive Growth” με τη συμμετοχή 34 πόλεων

Την 4η συνάντηση Δημάρχων της πρωτοβουλίας του Ο.Ο.Σ.Α. “Champion Mayors for Inclusive Growth” – “Πρωταθλητές Δήμαρχοι για την Ανάπτυξη για Όλους», με 34 πόλεις απ΄ όλο τον κόσμο, συγκαλεί ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας,  παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Άνχελ Γκουρία.    

O δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης κ. Άνχελ Γκουρία  θα παρουσιάσουν τον «Οδικό Χάρτη της Αθήνας – Ανάπτυξη για Όλους», το πολιτικό κείμενο που θα υιοθετήσουν οι Δήμαρχοι των πόλεων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία.

Ο Οδικός Χάρτης της Αθήνας περιλαμβάνει την κοινή δέσμευση των πόλεων να αντιμετωπίσουν συνεργαζόμενοι τις αυξανόμενες ανισότητες, τόσο στο επίπεδο της πόλης τους όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Εμπνεόμενοι από το παράδειγμα της Αθήνας – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018, οι Δήμαρχοι στο κείμενο αναγνωρίζουν την καινοτομία, σε όλες τις μορφές της (κοινωνική, τεχνολογική, καινοτομία στο δημόσιο τομέα), ως το πλέον σημαντικό εργαλείο αντιμετώπισης των ανισοτήτων και υιοθετούν μία σειρά από αρχές προς αυτή την κατεύθυνση.

Περισσότερα για την πρωτοβουλία Champion Mayors for Inclusive Growth του ΟΟΣΑ μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.oecd-inclusive.com/champion-mayor