18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 08:47

Νίκος Σοφιανός: «Σταθερά στις προτεραιότητές μας η κατάσταση των σχολικών κτιρίων του Δήμου»

Το 39ο Γυμνάσιο & Λύκειο στην Κυψέλη επισκέφτηκε κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής το Νίκο Σοφιανό, συνοδευόμενο από τη διαμερισματική σύμβουλο Ελένη Γιακουμάτου & την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο κεντρικού τομέα και πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του 6ου Διαμερίσματος Κατερίνα Ροδοπούλου. Στη συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων συμμετείχαν, επίσης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων. Πρόκειται για ένα σχολείο που τα προβλήματά του έχουν αναδειχθεί στο δημοτικό συμβούλιο από τη Λαϊκή Συσπείρωση πολλές φορές, από το 2014 και μετά.

«Τα συστεγαζόμενα αυτά σχολεία της Κυψέλης είναι τα μεγαλύτερα σε αριθμό μαθητών στο Δήμο της Αθήνας, με πάνω από 1000 μαθητές συνολικά. Προήλθαν από συγχωνεύσεις, που δημιούργησαν σχολεία – μαμούθ, τα οποία διατήρησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σε κτίριο με σοβαρά προβλήματα και με άμεσο και επείγον πρόβλημα τη διάβρωση και υποχώρηση του πρανούς. Υπάρχει ανάγκη γεωτεχνικής μελέτης εδώ», ανέφερε ο Νίκος Σοφιανός.

«Ήταν σταθερά, όλα αυτά τα χρόνια, στις προτεραιότητές μας η κατάσταση των σχολείων στην Αθήνα, με δεδομένο την ηλικία των κτιρίων των σχολείων που η πλειοψηφία τους είναι χτισμένα τις δεκαετίες του ‘60 και ‘70. Η κατάργηση της δ/νσης σχολικών κτιρίων και η συγχώνευσή της με τη δ/νση κτιριακών υποδομών όλου του δήμου, έχει αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα άμεσης παρέμβασης σε προβλήματα, όπως είναι αυτό με το πρανές στο δικό σας σχολείο. Ο δήμος δεν έχει τεχνικό προσωπικό για να εκτελέσει έργα με αυτεπιστασία και προσφεύγει σε εργολαβίες που κοστίζουν περισσότερο, αλλά δημιουργούνται και σοβαρές καθυστερήσεις».

Στη συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς ο Νίκος Σοφιανός αναφέρθηκε συνολικά στις επιπτώσεις που έχει η πολιτική κυβέρνησης και δήμου, με την μείωση της χρηματοδότησης στις σχολικές επιτροπές και την αδιαφορία από πλευράς δήμου και διεύθυνσης Παιδείας στα προβλήματα του σχολείου. Δεσμεύτηκε, η Λαϊκή Συσπείρωση να συνεχίσει τις παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και επισκέφτηκε τα πολλά προβληματικά σημεία που υπάρχουν στο σχολικό συγκρότημα.