07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 07:57

Από ειδικό οργανισμό του υπουργείου Εργασίας εφεξής η πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων

Ο δήμος Αθηναίων ενημερώνει τους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων ότι από την 1η Ιανουαρίου 2019 την ευθύνη πληρωμής τους έχει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Aλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) του υπουργείου Εργασίας.

Βάσει της υπ’ αριθμ. Δ12α/Γ.Π. οικ. 68856/2202 Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ο χρόνος καταβολής των προνοιακών επιδομάτων Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2018, καθώς και του επιδόματος στεγαστικής συνδρομής υπερηλίκων όπως και του επιδόματος ομογενών προσφύγων θα οριστεί από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), ο οποίος πλέον θα είναι και ο μόνος υπεύθυνος για την καταβολή τους.

Ο δήμος Αθηναίων ήδη από τις 3 Ιανουαρίου έχει αποστείλει τις καταστάσεις των δικαιούχων στον οργανισμό, ενώ είχε προθεσμία έως τις 15 Ιανουαρίου.

Ο δήμος Αθηναίων δεν παραλαμβάνει πλέον καμία αίτηση για προνοιακό επίδομα (νέα παροχή ή τροποποίηση υπάρχουσας). Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται μόνο στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΑ (Πατησίων    30) και στα δύο (2) Κέντρα Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων (Αγίου Κωνσταντίνου 14 και Μαιζώνος 45 & Ψαρών) τα οποία εξυπηρετούν τους πολίτες στην ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης τους στην πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ.