28 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2018 18:30

Η Big Band του δήμου Αθηναίων και η Πέννυ Μπαλτατζή στο Ολύμπια Δημοτικό Θέατρο Μαρία Κάλλας

Η Big Band του δήμου Αθηναίων ανοίγει τον κύκλο συνεργασιών της με Έλληνες καλλιτέχνες και υποδέχεται στη σκηνή του Ολύμπια, Δημοτικού Θεάτρου Μαρία Κάλλας την ερμηνεύτρια Πέννυ Μπαλτατζή, την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου στις 20:30 για μία μοναδική συναυλία, όπου η μυστηριώδης jazz αποκτά χριστουγεννιάτικο χρώμα.

Το κοινό θα απολαύσει μία jazz ατμοσφαιρική βραδιά με την υπογραφή κορυφαίων ενορχηστρωτών του είδους, των Allan Glasscock, Carl Strommen, Dave Wolpe, Gordon Goodwin, Greg Yasinitsky, Jerry Nowak, Joe Garland, John Clayton, John LaBarbera, Jon Harpin, Mark Taylor, Mike Dana, Mike Lewis, Myles Collins, Nelson Riddle, Mike Carubia, Roger Holmes, Sammy Nestico και Ted Blumenthal, ενώ η Πέννυ Μπαλτατζή, που διακρίνεται για τη φωνή και το ιδιαίτερο στιλ της ερμηνείας της θα ερμηνεύσει και δικές της επιτυχίες διασκευασμένες από τη Big Band.

Καλλιτεχνική επιμέλεια Big Band: Σάμι Αμίρης

Πέννυ Μπαλτατζή

Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία στη μουσική σε ηλικία 16 ετών, και στο ευρύτερο κοινό άρχισε να γίνεται γνωστή μετά την 3χρονη συνεργασία της με τον Φοίβο Δεληβοριά. Ακολούθησαν συνεργασίες με πολλούς σημαντικούς καλλιτέχνες (Διονύσης Σαββόπουλος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Ζουγανέλης, Λουκιανό Κηλαηδόνης, Κωστής Μαραβέγιας, Μανώλης Μητσιάς κ.α.).

Το 2009 δημιούργησε την μπάντα «Penny & The Swingin’ Cats. Μαζί κυκλοφόρησαν 2 άλμπουμ (το “Retro” & το “Εξωτικό Χαρμάνι”, που περιείχε και το ομώνυμο τραγούδι που γνώρισε τεράστια ραδιοφωνική επιτυχία). Πραγματοποίησαν εμφανίσεις σε μεγάλα Φεστιβάλ και  μουσικές σκηνές στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα, και άνοιξαν συναυλίες μεγάλων ονομάτων της διεθνούς σκηνής (Marc Almond, Parov Stelar, Imany, Νοuvelle Vague κ.α.). Το 2015 η Πέννυ αποχώρησε από την μπάντα και επέστρεψε στη solo δράση, ξεκινώντας με μια σειρά από μεγάλα live (Κήπος Μεγάρου Αθηνών, Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Ι.Σ.Ν. κ.α.). Μετά “Το Καλάθι”, που κυκλοφόρησε μαζί με τους Burger Project, και το single “Στην Τρούμπα, στην Καστέλα”, η Πέννυ έκανε μια ακόμη μεγάλη επιτυχία, “Το Κορίτσι” (Minos-Emi), ενώ στις αρχές του 2019 αναμένεται το 3ο της άλμπουμ, από την Panik Records.

Big Band δήμου Αθηναίων

Η Βig Band είναι το τζαζ μουσικό σύνολο του δήμου Αθηναίων με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει ιστορικές συνθέσεις και ενορχηστρώσεις των πρωτοπόρων δημιουργών της μουσικής φιλολογίας για σύνολο Big Band, καθώς επίσης και έργα της σύγχρονης τζαζ και συνθέσεις Ελλήνων δημιουργών.

Έχει παρουσιαστεί σε συναυλιακούς χώρους και φεστιβάλ μουσικής και τεχνών σε όλη την Ελλάδα, την έχουν διευθύνει φημισμένοι μαέστροι και συνθέτες της τζαζ και σύγχρονης μουσικής, όπως οι William Russo και Don Owens, και έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους Έλληνες  και ξένους σολίστες, μεταξύ αυτών οι Rex Richardson, Vince De Martino, Mark Smith, Fred Hemke Jr, Γιάννη Τερεζάκη, Αντώνη Λαδόπουλο, Φίλιππα Πουλημένο, Δήμητρα Φωτοπούλου, Θανάση Κουλεντιανό, Θανάση Ιωακιμίδη κ.ά.

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Ώρα: 20.30

Τιμές εισιτηρίων: 6€, 8€, 10€, 15€, 20€

Φοιτητικό, νέοι μέχρι 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών: 5€

Θέσεις περιορισμένης ορατότητας: 3€

Προπώληση εισιτηρίων:

Ταμεία του θεάτρου: Τ. 210 3642540, Δευτέρα έως Κυριακή από τις 10.00 έως τις 21.00& στο δίκτυο της Viva.gr