IMG_0574

Δύο από τις 28 πλήρως ανακατασκευασμένες και προσαρμοσμένες στα πιο σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας και λειτουργίας Παιδικές Χαρές του δήμου Αθηναίων, στους Αμπελόκηπους και τον Κολωνό, άνοιξαν και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης μοιράστηκε τις ωραίες στιγμές με γονείς και παιδιά.

«Είναι ημέρα χαράς. Οι παιδικές χαρές τόσο στο Άλσος Χωροφυλακής, στη Μεσογείων, όσο και στην περιοχή της Κολοκυνθούς, είναι δύο από τις 28, που επιστρέφουν προσαρμοσμένες στις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργίας”, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και επισήμανε: "Παιδιά και γονείς διψούσαν να τις ξαναδούν ανοιχτές. Βάλαμε τα δυνατά μας και ξεπεράσαμε τις δυσκολίες, που προκαλεί το κράτος στους δήμους. Το κράτος είναι ή του βάθους ή του ύψους. Ενώ δηλαδή αδιαφορούσε για την κατάσταση των παιδικών χαρών μετά από ένα θανατηφόρο ατύχημα στο Ελληνικό, δικαίως αυστηροποίησε τις προδιαγραφές αφήνοντας όμως εντελώς εκτεθειμένους τους δήμους σε μία ατέρμονη διαδικασία αδειοδοτήσεων και διαγωνισμών»

Οι παιδικές χαρές που παραδόθηκαν σήμερα είναι η Παιδική Χαρά στο Άλσος πρώην Σχολής Χωροφυλακής στη λεωφόρο Μεσογείων στους Αμπελόκηπους και η Παιδική Χαρά στην περιοχή Κολοκυνθούς στον Κολωνό, στη συμβολή των οδών Ευτοκίου και Βαλεριάνου. Είχαν προηγηθεί τον περασμένο Ιούνιο και παραδόθηκαν οι πρώτες 12 παιδικές χαρές, ενώ είναι πανέτοιμες και έως τα μέσα Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η πιστοποίηση και για τις υπόλοιπες.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Κωστής Μπιτζάνης τόνισε ότι «ο νέος εξοπλισμός παιχνιδιών συνοδεύεται από τις ασφαλείς επιφάνειες πτώσης και τους διαδρόμους πρόσβασης, ενώ όλοι οι χώροι είναι κατάλληλοι για παιδιά με κινητικές δυσκολίες. Έως το τέλος του 2019 θα έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του συνόλου των παιδικών χαρών της πρωτεύουσας».

Οι δύο Παιδικές Χαρές, στο νέο τους ξεκίνημα, πλημμύρισαν και πάλι με παιδικές φωνές, ενώ υπήρξαν ξυλοπόδαροι και κλόουν που έπαιξαν με τα παιδιά και  ανακάλυψαν μαζί τα καινούργια παιχνίδια, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του δήμου Αθηναίων.

Οι 16 ανακατασκευασμένες Παιδικές Χαρές είναι:

1)Πλ. Κουντουριώτου, Κουκάκι

2)Καλλιρόης και Μεναίχμου, περιοχή Κυνοσάργους

3)Απ. Παύλου και Ηρακλειδών, Θησείο

4)Πλ. Αγ. Αικατερίνης, Κάτω Πετράλωνα

5)Κηφισοδότου και Θεσσαλονίκης, Άνω Πετράλωνα

6)Βουτιέ και Γκίκα, Λόφος Φιλοπάππου

7)Τιμαίου και Πύλου, Ακαδημία Πλάτωνος

8)Ευτοκίου και Βελλερεφόντου, Κολοκυνθούς

9)Τεώ και Αμυκλών, Αγ. Ανδρέα- Πλατεία Λαμπρινής

10)Ιππολύτου και Μούδρου, Άνω Πατήσια

11)Χατζιδάκη, Άνω Πατήσια

12)Πλ. Ζέρβα, Πατήσια

13)Δουκίσσης Πλακεντίας και Φθιώτιδος, Αμπελόκηποι

14)Αστραπόγιαννου και Νικήτα, Αμπελόκηποι

15)Σχολή Χωροφυλακής, Μεσογείων

16)Νορντάου, Γκύζη

Ημερομηνία: 
Δευ, 26/11/2018 - 10:30

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.