anoixtipoli

Σήμερα εισάγεται για συζήτηση το σχέδιο προϋπολογισμού του Δήμου Αθηναίων  για το έτος 2019,  χωρίς να έχει προηγηθεί καμία συζήτηση προκειμένου να συνδιαμορφωθεί το τελικό σχέδιο με τη συμμετοχή όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά και των κοινωνικών φορέων και των δημοτικών κοινοτήτων. Τότε θα μιλάγαμε για πραγματικό προϋπολογισμό που θα ακούμπαγε σε υπαρκτές  ανάγκες, τώρα έχουμε απλά ένα σχέδιο επί χάρτου που απέχει από τη πραγματικότητα. Δεν περνάει δηλαδή ούτε καν από το μυαλό σας η έννοια του συμμετοχικού προϋπολογισμού.

Ο προϋπολογισμός του Δήμου της Αθήνας δεν αποτελεί μια απλή αποτύπωση οικονομικών δεδομένων αλλά περικλείει πολιτικές, θέτει προτεραιότητες, θέτει στόχους, περιλαμβάνει στρατηγικές επιλογές, επιβεβαιώνει ή όχι τον κοινωνικό χαρακτήρα των ΟΤΑ και διασφαλίζει την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Για μια ακόμη φορά, στα οκτώ χρόνια της παρούσας διοίκησης, ο προϋπολογισμός είναι πλασματικός, είναι διαχειριστικός, είναι αντιαναπτυξιακός.

Στα τεχνικά σημεία, δεν παρουσιάζεται καν η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού. Στην ευρύτερη απορρόφηση δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για έργα από ΕΣΠΑ, έργα για ευρυζωνικά δίκτυα και ευφυείς πόλεις, για απαλλοτριώσεις. Ευχόμαστε ο δήμος να μπορέσει να απορροφήσει έστω το 50% των πιστώσεων που του διατίθενται, μέσω του ΠΔΕ για το καλό της πόλης και των πολιτών μας. Μόνη μέριμνα να παρουσιάζονται πάντα πλεονασματικοί προϋπολογισμοί αποκρύπτοντας τη χαμηλή απορρόφηση κονδυλίων. Κανένας προϋπολογισμός για έργα στις δημοτικές κοινότητες. Είναι προφανής η αδυναμία της  Δημοτικής αρχής να αξιοποιήσει τις υπάρχουσες οικονομικές δυνατότητες για την άσκηση παρεμβάσεων στην ζωή της πόλης. Μετά από οκτώ χρόνια στην διοίκηση του Δήμου, δεν έχετε μελέτες και δεν είχατε ώριμα έργα σε μια πόλη που έχει τόσες ανάγκες. Το 35% του συνόλου των εσόδων του προϋπολογισμού είναι από κάθε είδους φόρους, τέλη και εισφορές που επιβαρύνουν τους δημότες, ενώ παράλληλα είναι δραματική μείωση των δαπανών για υπηρεσίες πολιτισμού, αθλητισμού και κοινωνικής πολιτικής. Με άλλα λόγια διατηρήθηκε και από την παρούσα δημοτική αρχή το καθεστώς  του  «Δήμου ΑΕ».

Ο προϋπολογισμός αυτός είναι προϋπολογισμός εγκατάλειψης. Η αποτυχία του τεχνικού προγράμματος, το μητροπολιτικό πάρκο στον Ελαιώνα, οι ποδηλατοδρόμοι, το αποτεφρωτήριο, το μητροπολιτικό πάρκο στο Γουδί, ο Εθνικός κήπος και άλλα  πολλά από τα ωραία που ακούσαμε κατά καιρούς, με τη λήξη του 2018 περνάνε στη σφαίρα της μυθοπλασίας. Θα καταψηφίσουμε τον πλασματικό προϋπολογισμό και θα δώσουμε τη μάχη ώστε να πάει ο δήμος μπροστά και όχι πίσω. Και καλούμε όλους τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες να συστρατευθούν μαζί μας.

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.