28 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2018 16:30

Αθηναϊκή Βιβλιοθήκη: το νέο τμήμα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του δήμου Αθηναίων

Με ένα νέο τμήμα, αφιερωμένο στην πόλη της Αθήνας, την Αθηναϊκή Βιβλιοθήκη, εμπλουτίζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων τη συλλογή της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του δήμου Αθηναίων, καλώντας τους λάτρεις του βιβλίου- και όχι μόνο- να την ανακαλύψουν.

Η Αθηναϊκή Βιβλιοθήκη περιέχει σπάνιο υλικό από τον 19ο αι. ως σήμερα και καλύπτει τους τομείς της Ιστορίας, Αρχιτεκτονικής, Αρχαιολογίας, Περιβάλλοντος, Κοινωνίας, Λαογραφίας και Πολιτισμού, ενώ εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες εκδόσεις. Είναι δανειστική και ακολουθεί τους κανονισμούς της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του δήμου Αθηναίων, όπου υπάρχει μία εξαιρετική συλλογή  Εφημερίδων και  Ημερολογίων, στις οποίες έχουν πρόσβαση οι ερευνητές.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων με μέγα δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, πραγματοποιείται η δράση της Αθηναϊκής Βιβλιοθήκης «Αθήνα: Η ιστορία μια πόλης», η οποία περιλαμβάνει θεματικές εκδηλώσεις  που πλαισιώνονται με εκθεσιακό υλικό.

Οι εκδηλώσεις αναλυτικά:

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, ώρα: 18.30

 «Μνήμες από την Αθήνα του Χθες»

Ομιλήτρια: Άρτεμις Σκουμπουρδή

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, ώρα: 18.30

«30 Χρόνια Αθηναϊκά Ημερολόγια» αφιέρωμα στον Στρατή Φιλιππότη

Ομιλητές: Λ. Κουρής, Γ. Γιαννακοπούλου και φίλοι

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, ώρα: 18.30

«Το θέατρο στην Αθήνα»

 Ιστορία (1840-1940) – Υπαίθρια και Χειμερινά Θέατρα (1870-1913)

Ομιλήτριες: Κωνστάντζα Γεωργακάκη, Ελένη Φεσσά-Εμμανουήλ

Κεντρική Βιβλιοθήκη δήμου Αθηναίων: Δομοκού 6, Σταθμός Λαρίσης

Πληροφορίες:

τ. 210 8846011, 210 8236635 | www.opanda.gr

#PolitismosGiaOlous

@opanathens

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ)