IMG_0974

Για τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο η Αθήνα αντιμετώπισε όλα τα ανοιχτά ζητήματα των τελευταίων χρόνων, μέσα από την κινητοποίηση των ίδιων των πολιτών και των δημιουργικών ομάδων της πόλης, μίλησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στην ετήσια συνάντηση City Lab, στο Ντιτρόιτ, στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 50 δήμαρχοι από όλο τον κόσμο και διοργανώνεται από την οργάνωση Bloomberg Philanthropies, το περιοδικό The Atlantic και το Aspen Institute.

«Το 2011 αναλάβαμε μια πόλη ανήμπορη να ανταποκριθεί στις βασικές της ανάγκες. Δεν ήταν μόνο η οικονομική κρίση που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε, αλλά η κοινωνική, η πολιτική και η κρίση αξιών. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μία πραγματική καταιγίδα, την οποία δεν γινόταν να αντιμετωπίσουμε, αν δεν κυβερνούσαμε μαζί με τους πολίτες»,δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Αναφερόμενος στο μεγάλο ζήτημα του προσφυγικού, που χτύπησε την πόρτα της πρωτεύουσας το 2015, λαμβάνοντας γρήγορα διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε: «Τα καταφέραμε, φέρνοντας την κοινωνία των πολιτών, φιλανθρωπικές οργανώσεις, δωρητές, μαζί με διεθνείς οργανισμούς, όπως τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, δημιουργώντας, με πρωτοβουλία δική μας, τις «Πόλεις Αλληλεγγύης» (Solidarity Cities).

Ο κ. Κάμινης μίλησε για το βραβείο “Mayors Challenge” που έλαβε η Αθήνα το 2014, από τους Bloomberg Philanthropies, αλλά και την υποστήριξη από τους Bloomberg Associates σε τομείς του αστικού σχεδιασμού, του πολιτισμού και του τουρισμού. Αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του να δημιουργηθεί ο ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός Athens Partnership”,μέσω του οποίου όπως είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, η Αθήνα μπόρεσε να αξιοποιήσει τη δωρεά των 10 εκ.€ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, γρήγορα, αποτελεσματικά και με διαφάνεια.

«Όλα αυτά τα χρόνια, μάθαμε να καινοτομούμε. Διότι είναι καινοτομία να κάνεις περισσότερα, με λιγότερα. Να ξεπερνάς δυσλειτουργικά συστήματα και αγκυλώσεις. Να γίνεσαι καλύτερος. Να συνεργάζεσαι με τα Πανεπιστήμια, με τους φορείς και τον ιδιωτικό τομέα, για την πόλη. Να εκτελείς με επιτυχία τον ρόλο του συντονιστή όλων αυτών των διαφορετικών παικτών που συνεργάζονται κάθε φορά προκειμένου να βρεθεί μια λύση σε κάθε πρόβλημα» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης- στο πλαίσιο της επίσκεψής του- συναντήθηκε με τον δήμαρχο του Ντιτρόιτ κ. Μάϊκ Ντάγκαν (Mike Duggan), με τον οποίο συζήτησαν τις στρατηγικές και πρακτικές που ακολουθούν, προκειμένου οι πόλεις τους να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις και να διεκδικούν να γίνουν κέντρα κοινωνικής ή τεχνολογικής καινοτομίας.

Ημερομηνία: 
Τρι, 30/10/2018 - 15:00

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.